maandag 14 september 2020

#Hart voor de Horeca in tijden van corona

De Horecava Innovation Award zal de komende editie een andere invulling krijgen. De jaarlijkse innovatiewedstrijd maakt voor één keer plaats voor het ‘Hart voor de Horeca Tribute’. Dit platform bestaat uit allerlei mooie initiatieven en ideeën die zijn ontstaan door en voor ondernemers in de foodservicemarkt in tijden van corona. Tijdens de opening van de hybride Horecava (deels online) zal deze ‘tribute’ getoond worden.

Creatieve en innovatieve initiatieven die oplossingen bieden voor de corona-situatie in de horeca kunnen meedoen aan #Hartvoordehoreca. Een kleine honderd initiatieven zijn al ingediend, waaronder webinars en trainingen, een tool voor last minute-reserveringen, dineren in een privékas en hotelkamers als thuiswerkplekken. De originele ideeën dienen als inspiratiebron voor alle professionals in de foodservice en komen zo ook bij het publiek onder de aandacht.

Het wordt een hele nieuwe plattegrond op Horecava 2021.
© Foto: Ton van Vliet

Iedereen kan inzenden voor #hartvoordehoreca. Zowel exposanten, niet-exposanten, bezoekers en personen die niet eerder op de Horecava zijn geweest. Bekijk hier reeds ingezonden initiatieven. Nieuwe COVID-19 initiatieven die volgens u een platform verdienen kunnen tot uiterlijk 1 november 2020 door middel van een uitgebreide omschrijving, een afbeelding en een link naar een internetpagina verzonden worden naar horecava@rai.nl.

De oorspronkelijke jury van de Horecava Innovation Award beoordeelt de inzendingen op diverse criteria, waaronder het innovatieve en inspirerende karakter én of ze een corona-oplossing bieden. Een selectie is tijdens de officiële opening van de beurs op maandag 11 januari 2021 te zien. Het evenement krijgt een aangepaste vorm volgens de COVID-19 richtlijnen, met deels een online programma.

Carlijn Groen, Group Food Director Horecava, licht toe: ,,RAI Amsterdam is in staat om een veilige Horecava te organiseren. We volgen de protocollen die de evenementenindustrie heeft opgesteld. Zo krijgt de Horecava een aangepaste indeling met bredere gangpaden, is er crowdmanagement en zorgen diverse veiligheidsmaatregelen ervoor dat de anderhalve meter-richtlijn kan worden gevolgd. Het aantal bezoekers moet worden beperkt om aan deze regelgeving te kunnen voldoen. We streven daarbij naar een representatieve dwarsdoorsnede van alle segmenten en doelgroepen in de markt. Ook richten we een online event in, waar diverse onderdelen van de beurs terugkomen. Veiligheid voor alles.’’

Horecava 2021 krijgt nog bredere gangpaden. © Foto: Ton van Vliet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten