maandag 18 maart 2019

Design wijnkoeler met licht en geluid

Een wijnkoeler, sfeerlamp en Bluetooth speaker in één. Dat is de Kooduu Synergy. Een mooi design object voor de horeca. Warme verlichting, muziek en gekoelde wijn voor zwoele zomeravonden in de buitenlucht. Dat is het ideale plaatje!

© Foto's: Ton van Vliet

De Kooduu Synergy is gemaakt van kunststof en aluminium en bevat een ingebouwde LED-lamp die duurzaam is in gebruik. Een uitsparing is er voor een fles en ijsblokjes om de wijn of de champagne te koelen. Je pakt hem gemakkelijk op aan het chique leren handvat, waar een horecabedrijf zijn naam in kan laten zetten. De speaker in de Synergy is nog niet helemaal waterdicht. Hij kan echter tegen een spatje water vanwege de uitsparing die uiteraard wél waterdicht is.

De lamp annex wijnkoeler annex speaker is in 2018 geïntroduceerd; vanaf 2019 is hij koppelbaar. Dat wil zeggen dat je zo maar 100 exemplaren op elkaar kunt aansluiten en koppelen aan een telefoon of tablet. Zo speel je gemakkelijk muziek af vanuit populaire apps of uit eigen opslag, tot wel acht uur luisterplezier. Ideaal voor de horeca, want de ondernemer hoeft er de hele avond niet meer naar om te kijken. Zo heeft hij zowel sfeerverlichting als muziek als wijnkoelers op het terras of op een tuinfeest.

De Synergy is er in drie verschillende maten, elk voorzien van een ingebouwde batterij en bluetooth connectie 4.2. In de horeca is de Synergy o.a. al gesignaleerd op strandpaviljoens in Egmond aan Zee en op Texel. In die setting komt hij mooi tot zijn recht. Wordt het compartiment voor de wijnkoeler niet gebruikt, dan is die ruimte in te zetten als vaas of plantenbak.

Dit Deens-Nederlandse design van Kooduu kwam ik tegen op Horecava 2019. Het Nederlandse sales team presenteert de luxe gadget in april op de Salon in Milaan, de toonaangevende internationale designbeurs.

Eind april, begin mei komt er nog een product bij: de Nordic Light. Muziek en sfeerlicht in een tafelmodel-uitvoering, voorzien van een olielampje of waxinelichtje. Hij zal wat duurder zijn dan de Kooduu; dat komt omdat hij kleiner is en er in verhouding veel techniek in verwerkt zit. Met de Nordic Light gaat Kooduu concurreren met Sonos en andere muzieksystemen. De tafelspeaker onderscheidt zich door het feit dat het draadloos te gebruiken is en een range heeft tot 55 meter.

Kooduu is een Nederlands merk onder leiding van een Nederlands/Deens team. Het wil dé nieuwe lifestyle brand zijn als het gaat om innovatieve, elektronische design producten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten