maandag 12 november 2018

De toekomst van foodservice en hospitality

© Ton van Vliet/Horecava
Food Culture, dat is de manier waarop mensen omgaan met eten in relatie tot hun leefstijl. Dit thema staat centraal in het InnovationLAB op Horecava 2019. Foodprofessionals zijn uitgenodigd om bij dit beursonderdeel trends en innovaties optimaal te beleven. De Horecava is van 7 tot en met 10 januari in RAI Amsterdam.

De consument heeft nog nooit zoveel aandacht gegeven aan food. Kookprogramma’s scoren beter dan talkshows, foodbloggers schrijven bestsellers. Zo laat de consument zich graag inspireren op het gebied van eten, drinken en beleving. Maar hij is kritischer dan ooit. In die wereld van snel veranderende consumentenbehoeften en –gedrag, moeten foodprofessionals goed voorbereid zijn op de toekomst. In Food Culture kunnen ze zien, proeven en ervaren hoe in te spelen op deze veranderingen. Dat gebeurt in verschillende werelden: All Day Breakfast, Next Level Kitchen, Personalised Care, Hight Traffic/Convenience, Healthy Functional, Evening: no, low or pro? en Foodretail.

De foodservice professional wordt meegenomen in de toekomst van foodservice en hospitality. ,,We dagen hen uit om na te denken over de gast van morgen en de vertaling te maken binnen de eigen organisatie’’, vertelt Carlijn Groen, exhibitions manager Horecava.

© Ton van Vliet/Horecava

HTC Advies is founding partner van het InnovationLAB en organiseert elke dag trendtours langs de verschillende werelden en laat zien hoe trends toegepast worden. Bezoekers kunnen zo geïnspireerd raken en zien welke welke van deze trends hun eigen organisatie zouden kunnen versterken.

Iedere beursdag is er van 9.00 tot 11.00 uur ook een theaterprogramma waarin sprekers worden afgewisseld met ronde tafelsessies. Experts brengen er hun ideeën en ervaringen voor het voetlicht. Nieuw is het StartupLAB, waar 30 tot 50 startups uit de horeca zich presenteren. Bezoekers kunnen samen met de starters innovatieve oplossingen bedenken die te maken hebben met food culture.

Kortom, inspiratie en uitdagingen genoeg op het InnovationLAB. De genomineerden van de Horecava Innovation Award 2019 presenteren zich hier ook. En op de beurs zelf valt ook altijd genoeg nieuws te ontdekken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten