maandag 15 oktober 2018

Vintage led-verlichting met originele kooldraad

LedG staat voor de led-versie van de ouderwetse kooldraad-
gloeilampen in de extra warme lichtkleur 2200 K, energie-
zuinig en ook dimbaar. Ingrediënten voor warm licht in horecazaken. Het bedrijf heeft op Horecava 2018 de verlichting van BarO verzorgd. ,,Zag er bijzonder sfeervol uit’’, aldus lichtondernemer Danny Spijk van LedG.

Led filament flame-lampen, dat is de juiste benaming voor dit verlichtingsproduct dat inmiddels niet meer uniek is in Nederland. ,,Maar ik was wél de eerste met de kooldraadvariant’’, stelt  Danny Spijk van LedG. De filament-staafjes bootsen het design van de gloeidraad cq kooldraad na. Alleen zijn ze 90 procent zuiniger. En opmerkelijk is de warm-witte lichtkleur (2200K), vergelijkbaar met de lichtkleur van kaarslicht. Ook zijn deze lampen vanaf 5 Watt perfect te dimmen met onze traditionele gloeilampdimmers. Het horecabedrijf hoeft dus geen dure led-dimmers aan te schaffen’’, aldus de ondernemer uit Zaandam.

BarO op Horecava 2018
Naast de energiebesparing van 90 procent, bespaar je ook nog eens op de vervangingskosten. Deze ledlampen gaan namelijk maar liefst 15 keer langer mee dan gloei- of halogeenlampen. De investering is dus binnen korte tijd terugverdiend. Spijk rekent je de besparing razendsnel  voor. Tussen neus en lippen door noemt hij ook nog even de actie die 6 oktober van start ging: horecaklanten van Nuon krijgen 21 procent korting bij de aanschaf van de ledlampen bij LedG. De G staat uiteraard voor groene ofwel duurzame verlichting. Vandaar dat de verpakking ook groen is.

Stond Danny Spijk op Horecava 2018 nog in de Start-up Lane en richtte hij BarO bijzonder sfeervol in, de komende editie heeft hij een stand op het Adviesplein samen met Nuon. Ook gaat de lichtondernemer drie pleinen voorzien van ledverlichting mét kooldraad, o.a. op het InnovationLAB.

De lampen in tientallen hotelkamers zijn al van de energiezuinige lichtpeertjes voorzien, zoals in het Palace Hotel in Zandvoort en het Boulevard Hotel in Scheveningen. Café 1890 in Amsterdam hebben we helemáál van ledlicht voorzien. ,,Fantastisch mooi geworden’’, reageert hij enthousiast. ,,En in pizzeria Renato's in Amsterdam hangen onze Edison-lampen (type St64). Langwerpige lampjes die van onderen smal toelopen. Genoemd naar Edison, de uitvinder van de gloeilamp.’’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten