maandag 8 januari 2018

Kweekvis wint Horecava Innovation Award 2018

Yellowtail kingfish is een duurzaam alternatief voor tonijn, gekweekt op het land. Dit product is de overall winnaar van de jaarlijkse innovatie-
wedstrijd in vier categorieën. De Karel de Vos Duurzaamheid Award gaat naar het schoon-
maaksysteem Lotus Pro. De prijzen werden maandagmorgen 8 januari uitgereikt bij de officiële opening van de Horecava in RAI Amsterdam.

Yellowtail Kingfish


Net als vorig jaar levert de categorie Food & Beverage de overall winnaar op. Yellowtail kingfish van Kingfish Zeeland heeft een stevige bite en is geschikt voor rauwe en cevice stijl bereiding, roken of grillen als steak. De jury ziet in dit smakelijke product een verantwoorde toevoeging aan het assortiment kweekvis. Wie hiervoor gaat, kiest bewust voor een duurzame oplossing en tegen het leegvissen van de wereldzeeën. De kweek vindt plaats in bassins met Oosterscheldewater, zonder gebruik van antibiotica. Er wordt organisch gevoed, er is geen sprake van genetische manipulatie en men gebruikt 100 % groene energie. Een biologische en oer-Nederlandse technologische innovatie, waarbij rekening is gehouden met het welzijn van de vissen. Kortom, een duurzaam topproduct met een fantastische smaak!



De kweekvis werd gekozen uit maar liefst 120 inzendingen. Zoals gebruikelijk vielen de meeste inzendingen in de categorie Food & Beverage. Dat er op het bord een verschuiving plaatsvindt van dierlijk eiwit naar plantaardig, is duidelijk te merken. Veel inzenders willen een duurzaam en smakelijk alternatief bieden aan de snelgroeiende groep vega- en flexitariërs. Herkomst en beleving blijven verder belangrijke factoren.

Karel de Vos Duurzaamheid Award



Deze award gaat naar schoonmaaksysteem Lotus Pro van Mother Nature Cleans. Dit schoonmaaksysteem zet koud leidingwater simpel, snel en veilig om in gestabiliseerd ozonwater. Hiermee worden álle dagelijkse schoonmaakchemicaliën vervangen. Het is krachtiger, met een zuiverende werking van 24 uur. Levert een besparing op van gemiddeld  23% op kosten van schoonmaakproducten.

De jury is zeer enthousiast over deze duurzame, milieuvriendelijke, veilige en kostenbesparende methode. Gestabiliseerd ozonwater, dat ter plekke wordt geproduceerd, vervangt alle dagelijkse schoonmaakchemicaliën. Het heeft een zuiverende werking van 24 uur, waarna het terugkeert naar de originele staat: water en zuurstof. In pilots werd vanaf eind januari 2017 al 187.000 liter vervuild water bespaard in Nederland. Transport, verpakkingen en chemicaliën wegspoelen, het hoeft allemaal niet meer. Het apparaat is voor iedereen toegankelijk!


De wisselbokaal van de Karel de Vos Duurzaamheid Award is een springende vos; de naam van de winnaar wordt erin gegraveerd. De prijs is vernoemd naar de in 2012 overleden initiatiefnemer en drijvende kracht achter de Horecava Innovation Award.



De winnende producten en de nominaties zijn tot en met donderdag 11 januari te vinden in het Innovation & TrendLAB van de Horecava.

Vanaf 22 januari op deze site aandacht voor de nummers één in de overige categorieën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten