maandag 20 maart 2017

Verse yoghurt van de tap

Yoghurt maken is de corebusiness van De Zuivelmakers in Benschop, midden in het Groene Hart. Nu komen ze met een tap voor verse yoghurt van duurzame weidezuivel. Ideaal voor het ontbijt- en lunchbuffet in hotels en ook leuk op foodfestivals.

Kees Lekkerkerker startte in 1977 met het familiebedrijf in het Groene Hart. Van de melk van boeren uit de omgeving maken ze milde en lobbige yoghurt en oud-hollandse hangop. Hun yoghurt Griekse stijl heeft een hoog eiwitgehalte en bevat 0 procent vet. Daarbij is de yoghurt ook nog eens gemaakt van duurzame weidemelk en met zorg voor de omgeving. Zo lopen de koeien zoveel mogelijk in de wei en krijgen de boeren een extra toeslag op de melk. Met de hangop-pickup trekt het team van De Zuivelmakers zo nu en dan het land in om hun passie voor zuivel te delen.

Product manager Elise Rijnhout: ,,We willen yoghurt eens op een andere manier aanbieden. In de tap blijft de yoghurt gekoeld en dus vers. Bovendien is dit hygiënischer dan een schaal met yoghurt, die je officieel al na twee uur van het buffet moet verwijderen. Pure verspilling.’’

De capaciteit van de yoghurttap is twee zakken van 10 kilo. Circa 50 porties gaan uit één zak. De verse yoghurt en hangop is te combineren met toppings van vers fruit, granola’s, fruitmix, koekkruimels of smarties voor de kinderen. Aardig om te presenteren in grote glazen potten, zoals begin dit jaar op de Horecava in Amsterdam.

De Zuivelmakers is de yoghurttap langzaam aan het uitrollen in de horeca. Elise: ,,We staan bijvoorbeeld in het restaurant van ziekenhuis LUMC in Leiden. Ons product is echt een succes daar. Verder staat hij bij Frozy Yogi, de eerste selfservice yoghurtijssalon in Tilburg. En hij wordt ingezet voor het ontbijt en de lunch bij Hotel Van der Valk in Vianen, bij ons om de hoek. Van der Valk vindt het belangrijk dat onze yoghurt een streekproduct is, die duurzaam geproduceerd is. We krijgen er positieve reacties op.

Yoghurt wordt de hele dag door gegeten en met de tap kun je hier flexibel op inspelen en wordt weer beleving rondom zuivel gecreëerd. Mensen tappen zelf en met een topping naar keuze maken ze hun eigen samenstelling, vers en persoonlijk.’’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten