maandag 30 januari 2017

Wijn proeven op internationale wijnbeurzen

© GJB Nuits


De Wine Professional in Amsterdam is net achter de rug, of de internationale wijnbeurzen dienen zich al aan. Een gloednieuw evenement is de VinoVision Paris van 12 tot en met 14 februari waar cool climate wijnen centraal staan.  

Cool climate wijnen

 

© Franc Stevens
VinoVision Paris is de eerste internationale vakbeurs voor cool climate wijnen die plaatsvindt van 12 tot en met 14 februari in het Porte de Versailles in Parijs. Het betreft voornamelijk wijnen uit Midden- en Noord-Frankrijk; gebieden met een relatief koel klimaat en een langzame late rijping van de druiven. Zoals uit de Loire, Bourgogne, Alsace, Champagne Beaujolais, Savoie, Jura en de Bugey.

Cave Juli Roumet
80% van de Franse witte wijnen is afkomstig uit de noordelijke Franse regio’s en ruim 70% van de Franse AOP (Appellation d’Origine Protégée, Europese kwaliteitscontrole).
Horeca- en wijnprofessionals kunnen hier het wijnaanbod van ruim 400 exposanten van dichtbij bekijken en uiteraard proeven, inspiratie opdoen in de trendruimte of deelnemen aan exclusieve masterclasses.

In Nederland wordt VinoVision Paris 2017 vertegenwoordigd door Promosalons Nederland. Geïnteresseerden kunnen hier terecht voor al hun vragen over het beursbezoek.

 

ProWein


De jaarlijkse ProWein wordt gehouden van 19 tot en met 21 maart in Düsseldorf. De internationale beurs voor wijn en gedistilleerd kent een uitgebreid randprogramma. Dichtbij huis en dus gemakkelijk te bezoeken, want Düsseldorf ligt slechts een kleine 100 kilometer over de grens in Duitsland. De beurs is overzichtelijk verdeeld in acht segmenten. Ook exposanten uit Nederland zijn present, o.a. By the Glass uit Haarlem (hal 9), WineStein uit Amsterdam (hal 13), Van der Linde & Nijhof Dranken uit Hengelo (hal 12) en Wenneker Distilleries uit Roosendaal (hal 12). Met de gratis ProWeinApp is het beursbezoek optimaal voor te bereiden.

© Foto: Messe Düsseldorf

VinItaly


Verona, in het noorden van Italië, is van 9 tot en met 12 april het toneel van de VinItaly. Alle belangrijke wijnregio’s van het land zijn hier te vinden, en natuurlijk ook van Sicilië en Sardinië. De beurs is dit jaar uitgebreid met een extra hal, hal 10. Vorig jaar bezochten in totaal 29.000 wijnliefhebbers dit wijnevenement, de stad en de vele tastings.


VDP Wijnbeurs


© Foto: VDP Weinbörse
Op 23 en 24 april is de VDP Wijnbeurs in Mainz. In de wijnhoofdstad van Duitsland ontmoeten internationale wijnliefhebbers en wijninkopers elkaar op deze grootste vakbeurs voor Duitse topwijnen. In de Rheingoldhalle komen de VDP Weingüter voor de 44ste keer bij elkaar. 129 van deze Weingüter presenteren zich ook op de ProWein in Düsseldorf.VinExpo


La Cité du Vin in Bordeaux
De VinExpo in Bordeaux staat gepland voor 18 tot en met 21 juni. Dit enorme podium is voor wijnen en gedistilleerd uit de hele wereld, biedt ook veel ruimte voor innovaties en congressen. Wijnland Spanje staat dit jaar centraal. Met 2.350 deelnemers en een kleine 50.000 bezoekers is het een van de grootste wijnbeurzen ter wereld.

En dat allemaal in het hart van de wijnregio Bordeaux. Bordeaux is ook nog eens een prachtige stad en sinds juni 2016 is hier een geweldig wijnmuseum te vinden, La Cité du Vin. De moeite van een bezoek waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten