maandag 2 januari 2017

Toast op het nieuwe jaar met gourmand gin

Tunes, de allereerste Gin & Tonics bar in Amsterdam, opende vijf jaar geleden in het Conservatorium Hotel. Nu introduceren de kok en barman Taiko’s Gin, een toegankelijke gourmand gin met een Japans tintje. Een gin voor fijnproevers, die voorlopig alleen te proeven is bij Tunes Bar.


Met de opening van Tunes stond het Conservatorium Hotel aan de wieg van Nederlands grootste cocktailhype. Gin en tonic doken ineens overal op, en niet langer in saaie longdrinks. Bij Tunes worden ze geserveerd in mooie wijnkelken met bijpassend garnituur. En vooral met liefde en aandacht, zeggen kok Schilo van Coevorden en barmanager Tim Hoevenagel.

Ter ere van het vijfjarig bestaan van Tunes Bar ontwikkelden ze samen de Japanse Taiko’s Gin op basis van gember, wasabi, sakura en yuzu. De drank is in een oplage van slechts 500 flessen geproduceerd. Een limited edition dus. Inspiratie zijn de Japanse smaken van hun eigen Asian restaurant Taiko en in het bijzonder Taiko’s ingrediënt van het jaar, wasabi.

Gin adept van het eerste uur Schilo van Coevorden: ,,Ik ben heel blij met deze toegankelijke gourmand gin. Taiko’s Gin is geen statement gin, het is een zachte, florale allemansvriend.’’

Tim Hoevenagel: ,,We serveren hem met een heerlijk frisse, Japanse yuzu tonic, appelbloesem en gember. In het voorjaar vervangen we de appelbloesem voor wasabiblad. Het is een mooie frisse cocktail geworden met een licht zoetje. De gin is ook perfect te serveren als een martini, en ook verwarmd, zoals een saké.  Ook hebben we een waanzinnige Kimchi Mary bedacht.’’

Twee recepten met Taiko’s Gin

 

Perfect Serve Gin & Tonic
50 ml Taiko's Gin
200 ml Yuzu tonic
Garnering: Verse gember & appelbloesem

Taiko's Kimchi Mary
50 ml Taiko's Gin
180 ml Tomatensap
10 ml Kimchi
10 ml Citroensap
Garnering: Stukjes Chinese witlof. Chili peper/zout randje op het glas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten