maandag 16 januari 2017

Prachtige producten: de categoriewinnaars van de HIAVorige week stonden hier twee bijzondere bieren in de picture: Hemelswater, Code Blond en Pieper Bier. Respectievelijk de overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2017 en de winnaar van de Karel de Vos Duurzaamheid Award. Dit keer aandacht voor de overige categoriewinnaars. Stuk voor stuk ook prachtige producten!

 

 

 

Eetbeleving


Taste the Dutch Masters komt als beste uit de bus in de categorie Concepts, Interior & Design. In 3D-boxen worden stillevens van beroemde Hollandse meesters uit de 17e eeuw nagebouwd met verse ingrediënten. Zo ontstaat een restaurantbeleving waarbij de gasten eten uit de schilderijen krijgen geserveerd. Het concept past in de storytelling trend en wordt als dienst aangeboden aan hotels, restaurants en evenementenbureaus. Taste the Dutch Masters is een project van Creative Chef in samenwerking met SLUIK.


De jury vindt dit een bijzonder origineel en creatief idee: eetbaar erfgoed op het bord. Met 3D-schilderijen maakt Taste the Dutch Masters de geschiedenis van eten tastbaar. Initiatiefnemer Jasper Udink ten Cate studeerde kunstgeschiedenis, is kok, cateraar en kunstenaar. Al zijn activiteiten richten zich op eetbeleving. Ook in zijn kookboek Creative Chef en het pas geopende Smaakmuseum bij Odijk, waar oude plantenrassen geteeld worden en waar hij bezoekers culinair en educatief infotainment biedt.


Perfect melk opschuimen


Foam Locus is winnaar bij Equipment & Services. Met dit hulpmiddel kan iedereen perfect melk opschuimen met een espressomachine, zoals een professionele barista dat kan. Dit product is ontworpen door Tjeerd Schravendeel, de jonge en ervaren barista en baristatrainer van TJRD.

De jury: Met de Foam Locus kunnen onervaren barista's direct perfect melk opschuimen. Het staafje biedt een oplossing voor een veel voorkomend probleem: wisselende kwaliteit melkkoffies door onervaren personeel. Ondernemers kunnen door dit hulpmiddel constante kwaliteit leveren en medewerkers kunnen gemakkelijker hun werk doen. Het bespaart tijd, geld en ongemak in de horeca.


Communicatie-app


SJIFT happens! gaat met de eer strijken in de categorie Mobile, Applications & Social Media. SJIFT happens! is een gratis rooster en communicatie-app; eenvoudig en gebruikersvriendelijk. Beschikbaarheid opgeven, iedereen aangesloten op het meest actuele rooster of onderling diensten wisselen, is in een handomdraai geregeld vanaf de smartphone. Of medewerkers eenvoudig beoordelen na hun dienst. Met de overzichtelijke contactenlijst gaat voortaan alle communicatie vanuit slechts één app. SJIFT is een product van Nostradamus en Foodstep en hun partners Deli XL en Unilever Food Solutions.

 De jury vindt dat SJIFT happens! knap inspeelt op een dagelijkse uitdaging in de horeca. Roosters maken en alle wisselingen bijhouden kan knap tijdrovend zijn. De app is zeer gebruikersvriendelijk en verhoogt de efficiëntie. Hij betrekt medewerkers bij het bedrijf door de community-functie. Speelt in op de wens tot interactie en meer flexibiliteit van jonge medewerkers. De tool wordt bovendien gratis aangeboden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten