maandag 9 januari 2017

Bier van regenwater wint Horecava Innovation Award

Hemelswater, Code Blond is dé overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2017. Het is een bitterblond bier, gebrouwen met gefilterd regenwater uit de stad. Opmerkelijk is dat de winnaar van de Karel de Vos Duurzaamheid Award ook een bier is: Pieper Bier. Een originele naam, want het bier is gemaakt van afgekeurde aardappels. De prijzen werden maandagmorgen 9 januari uitgereikt op de Horecava in RAI Amsterdam.

Hemelswater


De categorie Food & Beverage levert de overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2017 op. Hemelswater, Code Blond is gebrouwen met gefilterd regenwater uit de stad. Het initiatief moet meehelpen om de stad ‘rainproof’ te maken. De horeca krijgt bier terug voor het opgevangen regenwater. De leverancier is Hemelswater in samenwerking met Brouwerij De Prael in Amsterdam.

De jury vindt dat Hemelswater goed inspeelt op de verhoogde belangstelling voor speciale biersoorten. Innovatief en duurzaam omdat het wordt gebrouwen met opgevangen en gefilterd regenwater. Storytelling gaat zeker op en kan uitnodigend werken om over maatschappelijke zaken als stadswaterhuishouding en klimaatverandering van gedachten te wisselen. Een maatschappelijk verantwoord product.Pieper Bier


Er valt nóg een bier in de prijzen. Pieper Bier van Instock en Brouwerij Troost uit Amsterdam krijgt de Karel de Vos Duurzaamheid Award uitgereikt. Dit bier, type pale ale, wordt deels gebrouwen met afgekeurde aardappelen. In Nederland worden jaarlijks 340 miljoen kilo aardappelen weggegooid omdat ze niet voldoen aan de (visuele) kwaliteitseisen. 

De jury waardeert dit unieke, aangenaam lichtbittere bier dat meelift op de biertrend. De afgekeurde aardappelen die in het brouwproces gebruikt worden, worden nu op een verantwoorde en lekkere manier verwerkt. De initiatiefnemers brengen zo voedselverspilling onder de aandacht. Pieper Bier is een goed product met een goed verhaal.


Publieksprijs


De publieksprijs gaat naar RoomRaccoon all-in one hotel software voor de kleinere hotels en bed & breakfasts. De 16 genomineerden ontvingen in totaal 16.240 stemmen; daarvan ging ruim de helft naar de publieksprijswinnaar.

De winnende producten en de nominaties zijn tot en met donderdag 12 januari te vinden in het InnovationLAB van de Horecava.

Volgende week op deze site aandacht voor de nummers één in de overige categorieën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten