maandag 19 december 2016

Theesetje in een werelds design

ZENS ontwerpt en produceert handgemaakte keramieke serviezen, theesets en presentjes waarbij oost en west elkaar ontmoeten. Dit nieuwe merk levert onder meer aan tophotels in Amsterdam als The Grand, het Waldorf Astoria en The White Room in Krasnapolsky. ZENS wil een beleving creëren voor de restaurateur, hotelier en niet te vergeten de gast.

,,Wij herinneren mensen eraan om ook eens te relaxen”, zegt pr-manager Pim van Houten ,,Kopjes of schaaltjes met een werelds design geven een totaal andere beleving en onderscheiden je als bedrijf van de massa. Zo kun je ontmoetingen in de horeca naar een hoger niveau tillen. In Azië is het gebruikelijk om altijd verse thee uit kleine kopjes te drinken. Met ZENS haal je die mindset in huis. Onvergelijkbaar met Nederland, waar in de huishoudens één grote pot op tafel wordt gezet, en kopjes en theezakjes meerdere keren achter elkaar worden gebruikt. Bovendien is thee hot & happening, dus maak je als bedrijf een goede beurt”, aldus Van Houten. Hij kent de branche vanuit zijn functie als communicatiemanager bij o.a. de Horecava.

Internationale designers leveren een bijdrage aan het ontwerp van ZENS. Alle producten zijn op ambachtelijke wijze vervaardigd door specialisten met diepgaande kennis van de orientaalse cultuur en traditie. Inmiddels is het merk te vinden in diverse hotels en spa-ruimtes in Dubai, Saudi Arabië en Azië. Michel Rostang, een restaurant met twee Michelin-
sterren in Parijs, gebruikt ook items uit de serie.

Naast aandacht voor servies houden de designers zich bezig met interieurs, zodat er een hele sfeer rondom ZENS gecreëerd kan worden. Oosterse elementen in combinatie met eigentijds lifestyle design. De ZENS lifestyle store is gevestigd aan de Oudezijds Voorburgwal 306 in Amsterdam. Behalve het exclusieve design, keramiek, theesets en presentjes worden er allerlei soorten thee in uiteenlopende smaken verkocht, waaronder groene thee. Mariëlla Erkens, Nederlands kampioen Theesommelier in 2013 en 2014, verzorgt er regelmatig theeworkshops.


Dit jaar werd ZENS gepresenteerd op de beurzen Ambiente in Frankrijk en Maison et Objet in Parijs. ZENS levert aan diverse horeca in België, o.a. via NKZ (de Kortrijkse Zilvercentrale). In 2018 opent er een flagship store in Parijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten