maandag 7 november 2016

Innovaties in de Belgische horeca

Als jurylid van de Horecava Innovation Award ben ik altijd nieuwsgierig welke producten de Innovation Award van de Horeca Expo in Gent winnen. Uit de 120 inzendingen selecteerde de vakjury twaalf producten die bekroond werden met een Baanbreker. Drie ervan zijn categoriewinnaar en krijgen de eretitel Innovation Award. Winnaars en Baanbrekers zijn te zien van 20 tot en met 24 november op het Innovation Platform bij de ingang van hal 3 van de Horeca Expo. 


Food & Beverage

 

Winnaar is Sablé Breton met taartbodems. Dankzij de lekkere taartbodems van Bretons zanddeeg staat er altijd vers gebak op de kaart. In een smaaktest bij Hogeschool Vives kwamen ze als beste uit de bus. Ze zijn verkrijgbaar puur, of voorzien van een laag pudding, en zijn al voorgebakken. Ontdooien kan gewoon in de magnetron. Daarna moeten ze enkel nog worden afgewerkt met fruit of een andere vulling. De productietijd van gebak wordt daardoor veel korter zonder aan kwaliteit in te boeten. Overschotten worden vermeden, en buffetten kunnen meteen worden aangevuld met verse taart. De bodems zijn ook lekker voor bijvoorbeeld ijsdesserts, chocoladetaart en – in de miniversie – als basis voor aperitiefhapjes of minitaartjes. Sablé Breton is een klein ambachtelijk bedrijf.


Service, Technology & Equipment


Winnaar is Rosval met Easy Cooling-afdichting. Koelwerkbanken voorzien van lades en deuren met een rubberen afdichting moeten dagelijks intensief worden schoongemaakt en periodiek worden vervangen. Dat soort onderhoud is niet meer nodig met de nieuwe Rosval Easy Cooling-afdichting. Het systeem vervangt de roestvrijstalen binnenzijde en de rubberen afdichting door een massief binnenpaneel van kunststof, voorzien van magnetisch materiaal. Dat zorgt voor een naadloze en onderhoudsvrije afsluiting zonder een verlies van koelcapaciteit. Dit product was begin dit jaar de overall winnaar van de Horecava Innovation Award. Bekijk hier de werking.Interior & Decoration


Winnaar is Fris Doekske met Stable Table. Met de StableTable tafelonderstellen zijn wankele tafels voorgoed verleden tijd. Die stabiliseren zichzelf namelijk automatisch, ongeacht het oppervlak waar ze op geplaatst worden, en compenseren zelfs hoogteverschillen tot 25 millimeter. Dat doen ze via een mechanisch systeem in de centrale kolom, met twee vaste poten om de tafel op de juiste hoogte te houden en twee poten die zich aanpassen aan de ondergrond. Daardoor zijn ze stabiel, licht en makkelijk te verplaatsen. Ideaal voor binnen én buiten.Over twee weken aandacht voor de Baanbrekers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten