maandag 10 oktober 2016

Live entertainment én alles voor festivals

De Artiesten- en Evenementen-
beurs, de AEB die 28 jaar lang in Eindhoven plaatsvond is een samenwerking aangegaan met Festivak, dat ook alweer 20 jaar bestaat. Samen zetten ze nu een grote evenementenbeurs neer in de Nekkerhal in het Belgische Mechelen. Dat zal zijn op 9 en 10 november. 

In een hal van 18.000 m² bieden beide beurzen samen een compleet aanbod voor alle facetten in de entertainment- en evenementen-branche. Dit jaar gebeurt dat in België, volgend jaar is Nederland weer aan de beurt. Een nieuwe naam voor het evenement komt er niet, want beide beurzen blijven zelfstandig en behouden hun eigen identiteit. Door de samenwerking zetten ruim 300 bedrijven zich in de kijker en zullen ruim 7.000 beslissers de Nekkerhal bezoeken.

Op het AEB-gedeelte presenteren artiesten, theaterbureaus en cateraars zich persoonlijk aan organisatoren die op zoek zijn naar entertainment. Het aanbod varieert van allerhande acts, acrobatiek, illusie, theater, circus, kinderanimatie, verhuur van dieren, zang, dans, toneel, kermis, walk acts en in het middelpunt van de hal het podium met optredens van  artiesten.

Het podium ligt aan een gezellig terras met verschillende foodtrucks. Op de AEB beleef je de act of het product van begin tot eind, en maak je persoonlijk kennis met de aanbieder. Wie is hij, wat heeft hij nog meer te bieden, is er een klik, is hij betrouwbaar etcetera.

Festivak richt zich puur op festivals, evenementen en haar toeleveranciers. Naar verluidt zijn ze al jaren de grootste op het gebied van aanbieders van verhuur, podia, techniek, tenten, afvalverwerking, decors, standbouw, catering etcetera. Wie zijn de bezoekers? Organisatoren van festivals, evenementen- en communicatiebureaus, horecabedrijven en cateraars, vervoerders, aanbieders van infrastructurele voorzieningen, webservices en noem maar op.

Lezingen en horeca

 

Op het Festivak-gedeelte zijn er lezingen over verschillende onderwerpen. Zoals over het organiseren van duurzame evenementen door Lore Mariën van de OpenbareVlaamse Afvalstoffenmaatschappij. Een actueel item. Peter Decuypere, auteur van We Love Events, spreekt over ‘Woodstock tot Tomorrowland’ en gaat ook nog een stap verder tot in de gamewereld van League of Legends. Een eye-opener voor marketeers en eventmanagers, waarbij Decuypere het heeft over de mystieke drie-eenheid van events.

En er is veel horeca op beide beurzen. Zo staan er foodtrucks uit zowel België als Nederland. My Gusto uit Antwerpen is bijvoorbeeld op het AEB-gedeelte te vinden, en verkoopt 100% Italiaanse producten vanuit hun foodtruck. TenderOne uit Nederland, gespecialiseerd in producten voor de cocktail-
bereiding, is present op Festivak.

Opvallend


Op AEB zal clown Milko van Circus Renz zeker de aandacht van het publiek krijgen. Dit circus maakt dit jaar zijn comeback in Nederland na twee jaar afwezigheid sinds het faillissement. Op het AEB-podium maken ze alvast promotie voor het Kerstcircus 2016 in Haarlem.

Nikta, op stand 317 op Festivak, laat bezoekers door middel van een Drunk Buster bril ervaren hoe een drugsgebruiker of drinker zijn omgeving ervaart bij inname van verschillende hoeveelheden drugs of drank. Er kan op de beurs ‘onder invloed’ een parcours gelopen worden. Ook laten enkele Nikta-gecertificeerde instructeurs de ‘snoepwinkel’ met verschillende soorten drugs zien. Zij vertellen hoe op evenementen het aantal ambulanceritten als gevolg van drugsgebruik beperkt kan blijven. Bijvoorbeeld met de volgende cursussen: BHV voor Evenementen, Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten en Evenementen Hulpverlener. 

Kijk op www.aeb.nl en www.festivak.be voor kosteloze entree, de exposantenlijst en het programma dat tot aan de beurs steeds meer gevuld wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten