De kopjes zijn ontwikkeld op basis van vijf jaar experiment en onderzoek. Elk exemplaar ziet er anders uit, is anders ‘getekend’ en het lijkt alsof ze gemaakt zijn van donker hout. En er is een vleugje koffiegeur aanwezig. Daarnaast is het materiaal licht, afwasbaar en slijtvast en daardoor geschikt voor herhaaldelijk gebruik.
Julian Lechner vindt dat het enorme reservoir aan koffieafval wereldwijd hergebruikt moet worden. Deze duurzame materiaalsoort heeft volgens hem de potentie om uit te groeien tot een belangrijk alternatief voor plastic op petrochemische basis. Producent Kaffeeform haalt de koffieprut bij de horeca in Duitsland op.
De espresso- en cappuccinokopjes zijn - behalve via de website van Kaffeeform – ook in Nederland te bestellen: bij Matter of Material, Kerkstraat 163 in Amsterdam. Verkoper Arne Leliveld zegt erover: ,,De vorm is goed, en de kleur en textuur zijn bijzonder voor een serviesstuk. Bovendien ruikt het naar koffie. Heel apart. De mensen zijn echt verrast door dit materiaal.’’
Koffieliefhebbers konden er al uit drinken op het Amsterdam Coffee Festival. Wat ik me nu afvraag: als het kopje al naar koffie ruikt, beïnvloedt dat dan ook de smaak van de koffie? Wie kan mij hier iets over zeggen?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten