maandag 19 september 2016

Kasboek in de cloud

Gasten betalen in de horeca steeds meer elektronisch, toch gebeurt 50 procent van de betalingen nog steeds contant (Bron: DNB en Betaalvereniging Nederland Vandaag). Een kasboek bijhouden blijft dus nog steeds een essentieel onderdeel van de bedrijfs-
voering. Arbeidsintensief als dat allemaal handmatig gebeurt. TheNextSoftware zegt de oplossing te hebben met het digitaal kasboek: Kassatellen.nl. 

Een kasboek bijhouden is niet sexy, niet opwindend, maar wel noodzakelijk. Volgens de  MKB Servicedesk 2015 heeft maar liefst 80 procent van de horecaondernemers een hekel aan de administratieve werkzaamheden. Ondernemers stellen dit klusje uit, met als gevolg een oplopende administratie en kasverschillen die niet meer te traceren zijn en moeilijk te verklaren voor de Belastingdienst.
 

TheNextSoftware, ontstaan in 2014, ontwikkelde hiervoor Kassatellen.nl, samen met horecaondernemers die genoeg hadden van de papieren rompslomp. Het is een online softwaresysteem en applicatie dat ervoor zorgt dat het kasboek altijd up to date is. Gegevens blijven veilig bewaard op de servers en de ondernemer heeft altijd zicht op zijn financiële situatie. Het online kasboek is zo ontwikkeld dat het op iedere pc, laptop, tablet of smartphone te gebruiken is (vanaf €15 per maand).

Daarnaast biedt Kassatellen.nl analyses, waarmee meer uit de onderneming te halen is. Zo zijn er gebruikers toe te voegen met gelimiteerde rechten. Zij kunnen bijvoorbeeld wel de kassa opmaken, maar niet het financiële overzicht inzien. Zodra een van de medewerkers de kassa heeft geteld, krijgt de ondernemer een bericht op zijn telefoon en kan de telling op afstand worden geaccepteerd of geweigerd. Tot slot is er een koppeling met verschillende boekhoudpakketten: Twinfield, Yuki en Exact Online. Dit betekent dat het digitale kasboek automatisch doorgestuurd kan worden naar de accountant. Dus geen gedoe meer met kassabonnetjes of ze in moeten voeren in Excel’’, zegt Ramon Hermans van TheNextSoftware.

Het bedrijf heeft nog enkele producten in zijn portfolio, waaronder TheNextTable, dat deze week (19-21 september) geïntroduceerd wordt op Gastvrij Rotterdam (stand 337 in hal 5). Dit  online reserveringssysteem is ook ontwikkeld samen met mensen uit de horecawereld. Efficiënt en gebruiksvriendelijk, volgens Ramon Hermans. Het horecabedrijf kan onbeperkt reserveringen aannemen voor een vaste prijs (vanaf €24,95 per maand) zonder commissie hoeven af te dragen. Bovendien is dit systeem onafhankelijk: geen verplichte kortingen, acties, marketingactiviteiten en per maand opzegbaar. En het reserveringsscherm is aan te passen aan de huisstijl van het horecabedrijf. Dit filmpje gaat wat dieper in op de verschillende functies van het reserveringssysteem.


Een koppeling is mogelijk met TheNextReview, waarmee je onderzoekt wat de gasten echt willen. Na hun bezoek kunnen ze deelnemen aan een gasttevredenheidsonderzoek in de zaak, of via een uitnodiging per mail. De resultaten zijn weer te gebruiken om de bedrijfsvoering van het horecabedrijf te verbeteren. Tot slot is er de TheNextInvoice, een online facturatiesysteem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten