maandag 4 juli 2016

Terrasscherm zal niet omwaaien

Windwand en Betonbank, zo heten de afscheidingswanden van roestvrijstaal, beton en glas voor de horeca. Het bedrijf Tuinglas uit Joure presenteerde deze noviteiten begin dit jaar op de Horecava. Nu al zijn ze op tal van terrassen door heel Nederland en België te vinden.

Afscheiding op het terras van COBRA Café  op het Museumplein in Amsterdam.
Het systeem van de Friezen bestaat uit roestvrijstalen palen en klemmen, een glasscherm en een betonnen voet. De Windwand is enkel en alleen een afscheiding, terwijl op de Betonbank de gasten ook nog kunnen zitten. De bankjes zijn ingespoten met een vuilafstotende coating. Een voordeel is dat als het geregend heeft, het beton daarna snel weer droog is.

Het materiaal is hufterproof en kan dus ’s nachts gewoon buiten blijven staan. Door het gewicht van de voet, 600 kilo, hoef je niet bang te zijn dat iemand de de schermen meeneemt of dat ze omwaaien. Dankzij de vorm kunnen mensen er niet op gaan staan.

Te verplaatsen met een pompwagen.
Om de wanden te plaatsen hoeft niet in de bestrating te worden geboord. Ideaal bij een demontabel terras. Het 8 mm dikke veiligheidsglas is helder of mat en is ook te bedrukken. De vanafprijs van de Windwand is 861 euro en van de Betonbank 905 euro, exclusief btw.

Tuinglas is het bedrijf van de familie De Roo. Ze leveren zelf, en via dealers. Op 28 en 29 september laten ze hun producten zien op de Dag van de Openbare Ruimte in de Jaarbeurs in Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten