maandag 23 mei 2016

Verrijdbare bbq voor kleine en grote evenementenDe maand mei telt al vele dagen met super mooi barbecueweer. Voor horeca, catering en festivals is er sinds kort de verrijdbare Trailblazer BBQ van Food Truck Company voor het grillen en barbecueën op locatie. Je hangt hem zo achter de auto of een busje.
Trailblazer BBQ is in 2011 opgericht door Lester en Warren Manley in Ierland. De barbecues voor de authentieke bereiding op houtskool zijn gemaakt van staal. Er zijn vier modellen: de 120 Mini voor kleine groepen, de 350 Club voor middelgrote groepen, de 600 Grillmaster voor groepen van meer dan 500 mensen, en de 1200 festival - u raadt het al - voor festivals en evenementen. De getallen geven de capaciteit aan van de hamburgers en worstjes die ze per uur kunnen verwerken.

De temperatuur is regelbaar van extreem heet tot lage temperaturen voor slow cooking. Elk exemplaar heeft een ruime aflegruimte voor bereide producten, en een opbergruimte. De zijwanden fungeren als overkapping; dat kan prettig zijn bij felle zon of een regenbui. De gebroeders Manley wonnen al verschillende awards voor hun product in Ierland.

Food Truck Company heeft de exclusieve verkooprechten van Trailblazer voor Nederland en België. De eerste exemplaren zijn inmiddels uitgeleverd aan cateringbedrijven in België en Nederland en aan twee restaurants in Nederland. Er zijn aanvragen van een supermarkt en enkele vakantieparken. Binnenkort start ook de verkoop via dealers. Medio november 2016 organiseert sales & product manager Leon van der Zee een Trailblazer Inspiratiedag voor belangstellenden. Het thema is Winter BBQ. En de barbecue- en grill-apparatuur is begin januari te zien op Horecava 2017.

De Trailblazer BBQ is dus een importproduct. Maar de core business van Food Truck Company – de naam zegt het al – is de bouw van foodtrucks, vanaf nul tot en met de complete inrichting. Daarover volgende week meer.

Foto links: Bij de 1200 Festival beschermt de innovatieve ‘vleugeldeur’ tegen zon en regen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten