maandag 9 mei 2016

Houten horecaplein is puur Dutch Design

Op locatie snel een evenement creëren. Dat kan met de Soullmate Event Truck, die gevuld is met een compleet restaurant voor 60 tot 140 personen: stoere houten meubels, geïnspireerd op fruitkisten en met een naturelle uitstraling, een professionele keuken en zelfs een toiletruimte. Van de lege oplegger maak je een podium voor een band of creëer je ruimte voor een kookdemonstratie of workshop. 


Ardie van Bommel van Ontwerpstudio BOMM is de ontwerpster van de Soullmate meubellijn die in 2011 gelanceerd werd. Expo Flora Harmelen kocht een aantal meubels (de Soullseats) en kwam op het idee om ze in een truck te verhuren. Zo ontstond de samenwerking tussen de ontwerpstudio uit Meijel en de verhuurder in de beurs- en evenementenbranche uit Harmelen.

De eerste keer dat de truck een pop-up restaurant afleverde was op Festival Strand in Harmelen, in augustus 2015. Daarna was de vrachtwagen in gebruik op de beurs Festivak in Utrecht (2015). Vervolgens op Horecava 2016 waar het houten horecaplein buiten op het Outdoor Plaza stond, en daarna nog in februari opgebouwd werd op de beurs EvenementContact in RAI Amsterdam. Op 1 mei maakten de truck en de Soullmate meubels deel uit van een evenement in het Oosterpark in Amsterdam.

Ardie van Bommel: ,,Bezoekers reageren vaak met ‘Hé, dat ziet er leuk uit. Laten we hier gaan zitten’. Dat is toch het mooiste compliment dat we kunnen krijgen. Door het karakter van de meubels en de print op het doek van de oplegger krijgt het geheel een pure en eerlijke uitstraling. Het eten en drinken dat er geserveerd wordt, krijgt dan direct ook deze beleving mee. Een win-win situatie.’’

Met de Soullmate Event Truck is dus zelf een feestje te bouwen. In dit geval huurt de organisator alleen de truck met inhoud en zorgt zelf voor het programma, de catering en het personeel. Vier enthousiaste ondernemers begeleiden het hele gebeuren. De verhuur is in handen van Herman Bos van Expo Flora Harmelen en Moniek Jongerius.
Welke attributen nodig zijn, daar kijkt het productteam naar. Dat zijn Ardie van Bommel en Jorg Rijkschroeff. Jorg is de oprichter van Sit & Heat. Dat is een energiezuinige terrasverwarmer in de vorm van een kussen, die voor warmte onder de billen zorgt in de ‘Soullseats’ op een frisse avond.

De organisator van het evenement kan ook de pop-up service inschakelen, waarbij een kant-en-klaar concept wordt aangeboden: Restaurant, Streetfood Festival of Breakfast Club. Ardie bekijkt de locatie vanuit design oogpunt. Vivienne Curver is de ‘hospitality queen’ van het stel en zorgt voor de pure beleving, chef-kok is Maurice Arends van Arends Culinair.

Het team laat een gezelschap onbezorgd genieten. In een restaurant-setting bijvoorbeeld krijgen de gasten een luxe viergangendiner voorgeschoteld, met begeleidende wijnen gepresenteerd door een sommelier. De ambiance heeft een ongedwongen karakter, zo in de buitenlucht. En als het dan mooi weer is, is het plaatje helemaal compleet.

De site opent met een filmpje, opgenomen op festival Strand. Te zien is het uitpakken van de truck tot en met het event.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten