maandag 30 mei 2016

Gekke en glimmende foodtrucks

 De foodtrucks trekken weer het land in. Je komt ze tegen op Taste of Amsterdam, Rollende Keukens, Eten op Rolletjes, Food Truck Festival TREK of haar nieuwe zusje Festival DORST. Om de bekendste maar even te noemen. Foodtrucks worden ergens gemaakt, bijvoorbeeld bij Food Truck Company in De Meern.


Met je eigen restaurant op wielen je klanten opzoeken. Dat is het idee achter de foodtrucks. Eenvoudige of wat luxere gerechten in hippe, rijdende restaurants die opduiken op evenementen en festivals en in parken. Met een foodtruck ben je hip, onderscheidend en flexibel. In ieder geval de komende jaren nog, want de trend is nog lang niet voorbij.

Food Truck Company ontwerpt en realiseert ‘mobile food solutions’ voor klanten in de foodservice en horeca. De oplossingen zijn gevarieerd, van foodtrucks tot pop-up containers. Zoals een suikerspin-pipowagen of een workerslunch schaftkeet, een gepimpte bakfiets voor de verkoop van ambachtelijk ijs, een Franse Citroën HY voor ‘vin et fromage’. Elk exemplaar wordt op maat gebouwd, ingericht en afgeleverd conform de HACCP-regelgeving. Van de anti-slipvloer tot de kierloze werkbladen; alle hygiëne- en veiligheidsvoorschriften worden in acht genomen.

Voor Flippin’Burgers uit Stockholm bouwde het team in 2015 een foodtruck in een oude leger-
ambulance. Ze verhoogden het dak en plaatsten twee uitgifteramen. Deze foodtruck is een verlengstuk van het burger-restaurant in de Zweedse hoofd-
stad, dat sinds de opening nog altijd wachtrijen voor de ingang weet te veroorzaken. Flippin’Burgers reist ermee naar festivals, evenementen en biedt lunches op locatie.

,,We plaatsten een Clay Oven om hoge volumes en een efficiënt bakproces te realiseren’’, vertelt sales & product manager Leon van der Zee. ,,De oven is aangepast voor dit concept, waardoor zowel de burgers als de broodjes en de toppings op deze plaat bereid kunnen worden. Er is creatief en efficiënt gebouwd, waardoor de truck met opbouw en inhoud niet zwaarder dan 3500 kg weegt, zodat hij nog met een B-rijbewijs te besturen is.’’

Duurzaam is de elektrische Streetfood e-Tuk, gebouwd in samenwerking met Tuc Tuc Factory. Hij is 100% elektrisch, dus groen, geruis-
loos en milieu-
vriendelijk. Dit voertuig mag gewoon de weg op.

Hij rijdt maximaal 45 km per uur, en het bereik met een volle accu is 80 tot 100 km. Naast de custom made variant zijn er vier ready to go-concepten: Coffee & Pastries, Waffles & Crêpes, Grill & Burgers en Frozen Yoghurt.

Een eye-catcher is de Revival Trailer the way to go. Deze glimmende food trailer heeft een  vintage look & feel en verliest door een speciale coating nooit zijn glans. Food Truck Company is exclusief importeur van deze Engelse trailer voor het Europese vasteland.

De zilverkleurige trailer is te bestellen in vier formaten, van circa 3,5 tot 9 meter. Door het stevige chassis en het lage gewicht van de trailer zijn de mogelijkheden in apparatuur eindeloos. ,,Voor het hoofdkantoor van de KBC Bank in België bouwden we een Coffee & Pastries counter in zo’n wagen, en richtten het in met maatwerk vintage meubels’’, aldus Leon van der Zee. ,,Om de trailer in het pand te kunnen plaatsen, moest een hele gevel worden verwijderd. Een hele klus.’’

App voor foodtrucks


Food TruckCompany verkoopt ook een Food Truck Finder. Een mobile web-app waarmee een foodtruck-ondernemer zijn klanten laat weten wat zijn route is voor de komende dagen, zijn menu, speciale acties of de actuele locatie via de realtime Live Locater. De web-app wordt gepersonaliseerd met het logo en de huisstijlkleuren van de Food Truck-ondernemer Ook de Facebook-pagina is geïntegreerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten