maandag 4 april 2016

Zacht en aromatisch van smaak

,,Thee gaat de koffie verdringen, dat zie ik overal in de markt. Thee wordt absoluut een trend; eigenlijk is het al zover.’’ Dat zegt Ed Prijben van Trade Point International, sinds kort agent/importeur van het Duitse theemerk Teekanne. Kenmerkend zijn de volle smaken, o.a. doordat er geen aromatische kleurstoffen worden toegevoegd.


De nieuwe speler op de Nederlandse theemarkt voor gastronomie en grootverbruik is gevestigd in Düsseldorf. Teekanne bestaat sinds 1882 en is marktleider in Duitsland en Oostenrijk. Het bedrijf vervaardigt alle theeproducten in Duitsland volgens de hoge Duitse normen. In de fabricage worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt, dus geen kunstmatige smaakstoffen of andere toevoegingen.

Importeur Ed Prijben stuurde me een selectie theeën toe om uit te proberen. Zowel fruit infusies als groene en zwarte theesoorten. Zijn redenering: ‘Mensen weten niet hoe lekker Teekanne is, tot ze het drinken’. En dat heb ik gedaan. Heerlijk zijn ze, zacht en aromatisch van smaak.

Het merk werkt gestaag aan uitbreiding en is behalve in Duitsland en Oostenrijk volop verkrijgbaar in o.a. Spanje en de Scandinavische landen. Onlangs werd een eigen verkoopkantoor in New York geopend om de Amerikaanse markt te bewerken. In ons land starten enkele hotels van de Bilderberg Groep met Teekanne. En Ed Prijben is bezig om contracten met de horecagroothandels te sluiten. Horecabedrijven die daar niet op willen wachten, kunnen rechtstreeks bij Trade Point International bestellen. Ed: ,,Wie meer van de thee wil weten, zou eens de fabriek in Düsseldorf moeten bezoeken. Daarna weet je zeker dat je je gasten voortaan Teekanne serveert. Het is maar een uurtje rijden vanaf de grens. Afspraken wel altijd in overleg.’’

Naast de soorten vruchten- en kruidenthee (met verrassende smaken als gember/citroen of Turkse appel) zijn alle bekende soorten als zwarte én groene thee verkrijgbaar. Voor alle toepas-
singen is er het juiste aanbod: voor restaurants zijn er de luxury bags, losse thee in geportioneer-
de transparante zakjes om een luxe potje thee te zetten. Per stuk verpakt voor maximale bescherming van smaak en hygiëne. Dan zijn er de luxury bags voor éénkops porties in transparante piramide zakjes. Voor congres- en vergader-
locaties, lobby en hotelkamer.

Voor een hoogwaardige theepresentatie op een ontbijtbuffet of in een vergaderzaal zijn er de vierkante eenpersoonszakjes onder de noemer Gastro Premium. Voor grootverbruikers zijn er omdozen met XL of XXL-zakjes, diverse formaten dus om 1 tot 50 liter thee te kunnen zetten. Om de theebeleving compleet te maken biedt Teekanne theepotten, mokken en theeglazen. Het servies is een ontwerp van de bekende Italiaanse designer Matteo Thun. Theedozen, theedisplays en theezetapparatuur ontbreken natuurlijk niet.
Het nieuwe Tealounge System werd beloond met de Top Hotel Star Award 2016 (zilver in de categorie gebruiksvriendelijkheid) door het toonaangevende Duitse magazine Top Hotel. De prijsuitreiking was op 13 maart tijdens Gastro Vision, het businessforum voor beslissers in hotellerie, gastronomie en catering in Hamburg.

Met dit professionele theezetsysteem zet je thee met één druk op de knop. De gepatenteerde apparatuur is voorzien van een watertank en een programma met vier bereidingswijzen. Er is keuze uit 24 soorten: zwarte en groene thee, vruchten- en kruidenthee en chai latte-thee. De losse thee zit in cupjes. Het Tealounge System kent een grote en een kleine uitvoering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten