maandag 21 maart 2016

Onderste boven bier

Bottoms Up Beer is een tapinstallatie die het bierglas aan de onderkant vult. Dat klinkt als tovenarij. Absoluut heel bijzonder, deze innovatie uit Amerika. De Europese introductie was vorige week op de InterNorga in Hamburg. Hoe ’t werkt? Dat kan ik wel vertellen, maar bekijk eerst het typisch Amerikaanse filmpje voor je verder leest. Dat maakt alles in één keer duidelijk.


Gezien? Er zit dus een opening in de bodem van het pet-glas, die wordt omsloten door een dun metalen ringetje. Op deze ring zit een magnetisch plaatje, dat omhoog wordt gedrukt als het bierglas op de vulknop van de tapdispenser wordt gezet. Het bier stroomt het glas in, waarna het magnetisch plaatje de opening afsluit als je het glas oppakt. Klaar!

Zo heb je supersnel een biertje van ‘de tap’. Een dispenser met één vulknop doet 15 tot 25 glazen per minuut. Zes vulknoppen kunnen 80 tot 100 biertjes per minuut aan. Behalve de snelle service, zijn er meer voordelen: geen verspilling van bier, minder personeel nodig, personeel zonder tapervaring inzetten. Met vakmanschap heeft het niets te maken, maar het is wel een mooie innovatie.

Bottoms Up Beer is interessant voor de horeca, bierbrouwerijen, drankengroothandels en cateraars. Ideaal voor grote evenementen en festivals. In de VS wordt al volop met dit systeem getapt in een groot deel van de mega-sportarena’s. Bij de meeste demo’s op internet zie je slechts een klein laagje bierschuim bovenin het glas; maar op grote evenementen zie je die toch altijd snel verdwijnen.

Marketingmogelijkheden zijn er volop, daar zorgen de Amerikanen wel voor. De magneten zijn te bedrukken met naam of logo van het evenement, de bierbrouwer of van het café. Evenals de slank vormgegeven hoge tapinstallaties voor op tafel. Leuk voor groepen in de kroeg of op feestjes.

De techniek is uiteraard wereldwijd gepatenteerd. Bottoms Up Beer Germany GmbH is gevestigd in Wildeshausen, bij Bremen. De distributeur verkoopt de tapinstallatie, het opmerkelijke kunststof glaswerk en alle accessoires exclusief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Maar zal vast en zeker ook zaken willen doen in Nederland.

Hieronder het filmpje met de eerste Duitse klant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten