maandag 29 februari 2016

Wijnen van Iniesta én streekproducten op Horeca & Food Inspiratie

Andrés Iniesta is één van de beste voetballers ter wereld. Wat veel mensen niet weten is dat de aanvoerder van Barcelona eigenaar is van een 120 hectare tellende wijngaard in de Spaanse provincie Castilla-La Mancha. De wijnen van Iniesta zijn op 21, 22 en 23 maart te proeven tijdens Horeca & Food Inspiratie in Evenementenhal Venray. Naast Spaanse, Franse en Italiaanse wijn vind je op deze beurs volop streekproducten voor de horeca. 

Horeca & Food Inspiratie Venray is een regionale vakbeurs voor de horeca, gastronomie, catering, foodservice en fastservice. In samenwerking met zo’n 160 leveranciers en groothandels uit de regio organiseert Evenementenhal de driedaagse beurs. Bijna 8.000 vakspecialisten uit de foodservice branche bezoeken jaarlijks dit evenement.

Horeca & Food Inspiratie is kleiner dan de grote broers Gastronomie, Gastvrij Rotterdam en Horecava, maar voor de horeca toch de moeite waard om een kijkje te nemen. Al was het alleen maar om de wijnen van Barcelona-voetballer Andrés Iniesta te proeven. Wijnhuis Bodega Iniesta verzorgt elke beursdag drie wijnproeverijen. Het Spaanse wijnhuis wordt in Venray vertegenwoordigd door Carlos Fernandes.
 
Wijnspeciaalzaak Belvino uit het Noord-Limburgse Baarlo presenteert wijnen afkomstig uit Noordoost-Spanje, Zuidwest-Frankrijk en uit de hak van de laars van Italië. Wijnen van voornamelijk kleine wijnhuizen, die zij merendeels exclusief voor Nederland importeert. Er zit een frisse wijn bij voor op het terras, maar ook een perfecte begeleider bij allerlei gerechten. Belvino heeft naast wijn ook olijfoliën uit Italië en Spanje.

SCA Encarnación laat bezoekers kennismaken met haar productlijn olijfoliën. De olijfolieboerderij is sinds 1954 gevestigd in Andalusië. Hier wordt virgin en extra virgin olijfolie geproduceerd binnen de Denomination of Origin: Sierra de Cazorla. De zuivere olijfolie is ongemengd en in meerdere uitvoeringen beschikbaar, waaronder ook een extra virgin variant met biologisch keurmerk. Fernand Ortega organiseert een olijfolieproeverij tijdens de beurs. SCA Encarnación is al jaren een begrip in Spanje,  maar is nieuw in Nederland. Het bedrijf is eigendom van een echtpaar: een Spaanse man en een Nederlandse vrouw.

Bezoekers ontdekken ook de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van restylen of verbouwen van een horecazaak. Zo is Donker Winkelstyling één van de bedrijven die hun 3D-tekeningen presenteren. Door het gebruik van 3D-tekeningen ontstaat er een beter beeld van de toekomstige horecazaak.

Op de beursvloer zijn diverse themapleinen, demonstraties en workshops. Zo is er live cooking met streekproducten en wijn, en wijn-spijs proeverijen. Fijnproevers komen aan hun trekken in de Delicatessestraat.

Een culinaire verrassing beleven bezoekers op de stand van Blauwebessenland en Sjoeks Choco. Zij bundelen hun krachten en introduceren een blauwe bessenbonbon. Deze delicatesse symboliseert de kracht van de streek. De blauwe bessenbonbon is gemaakt van blauwe bessen uit de Limburgse Peel en met een mousse van ambachtelijk geproduceerde chocolade.

Future Proof Ondernemen


Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Noord- en Midden Limburg, houdt op maandag 21 maart en dinsdag 22 maart een interactieve lezing over ‘Future Proof Ondernemen’. Verschillende horecatrends worden belicht en concreet gemaakt met praktijkvoorbeelden die veelal horeca gerelateerd zijn. In een sessie van anderhalf uur worden belangstellenden geïnspireerd en geattendeerd op bijvoorbeeld veranderingen in de Nederlandse regelgeving. De KHN-presentaties starten op beide dagen om 14.30 en om 16.30 uur.

Met vragen over de nieuwe Hygiënecode kunnen horeca-
professionals terecht in de stand van KHN, waar de bedrijfs-
adviseur informeert over de wijzigingen. Het boek over de nieuwe Hygiënecode is hier aan te schaffen.

Op maandag 21 maart presenteert het Nederlands Frituurcentrum het Hygiëne handboek voor professionele frituurders. Frituurbedrijven kunnen hiermee op eenvoudige wijze de HACCP-beginselen toepassen en zo voldoen aan de huidige én nieuwe eisen die vanuit wet- en regelgeving op gebied van voedselveiligheid gesteld worden. Het Nederlands Frituurcentrum stelt de inhoud van het handboek gratis online beschikbaar. Via de website is tegen kostprijs een papieren versie te bestellen. Kort na de introductie komt een e-learningmodule beschikbaar. Medewerkers van frituurbedrijven leren hiermee beter en op een verantwoorde en veilige manier met eet- en drinkwaren omgaan.

,,De vakbeurs vindt vlak voor Pasen en het terrasseizoen plaats. Ideaal om de laatste benodigdheden in te kopen voor een succesvolle seizoensstart’’, zegt Marije van Loenen, productmanager Recreatie, Food & Horeca bij Evenementenhal Venray.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten