maandag 15 februari 2016

Haal eruit wat erin zit

Vijftig jaar geleden wierp een klant nog kwartjes, guldens en rijksdaalders in een automaat voor een kroket, gehaktbal of bamischijf. Sinds kort is contactloos betalen mogelijk. Bij Smullers op NS-station Utrecht Centraal steeg de omzet flink dankzij dit betaalsysteem.
Even met je betaalpas erlangs, luikje opentrekken en de snack is binnen. Zo gemakkelijk en snel gaat dat sinds september 2015 op het Centraal Station in Utrecht. Binnenkort is het nieuwe betaalsysteem op meerdere stations in het land te vinden. En mogelijk ook bij cafetaria’s, pretparken of supermarkten, want op de Horecava was er veel belangstelling voor het contactloze betalen in de stand van ADM Automaten.

Warme en koude snackautomaten. Dat is al ruim 50 jaar de core business van dit bedrijf uit Geldrop. ADM Automaten anticipeert voortdurend op de laatste ontwikkelingen en wet- en regelgevingen. In 2015 is het bedrijf dealer geworden van Atos, die de betaalterminals levert. ,,We hebben de software van de automaten aangepast, zodat elk denkbaar betaalsysteem nu mogelijk is: creditcard, klantkaart of ov-kaart en betalen via de smartphone naast de traditionele muntinworp. Helemaal nieuw is dus de optie van het contactloze betalen’’, vertelt directeur Jos Klinkers op de horecabeurs in RAI Amsterdam.

© Horecava / Ton van Vliet
De automaten hebben de modernste elektronische uitvoering, met de mogelijkheid tot inbouw van een LCD-scherm voor bijvoorbeeld een eigen productafbeelding. Bovendien controleert men in één oogopslag de temperatuur in de vakken en daarnaast de verblijftijd van de snackproducten. Dit is essentieel voor de voedselveiligheid. De kast is dus geheel HACCP-proof. Deze informatie kan ook naar de computer gestuurd worden, zodat alle gegevens bekend zijn bij de ondernemer. De snackverkoper voldoet zo altijd aan de strengste hygiëne-eisen.

Verder van belang zijn de uitneembare roestvrijstalen vakken; ze zijn vaatwasmachine-bestendig en daardoor goed schoon te maken. Voor de loketjes zit 8 mm veiligheidsglas. De vakgrootte, het aantal vakken, toegepaste materialen en de kleur van de kast kan de klant op aanvraag zelf bepalen.

Haal eruit wat erin zit, is de originele slogan van het bedrijf. Letterlijk en figuurlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten