maandag 11 januari 2016

Winnaars Horecava Innovation Award 2016

Rosval-Easy is dé overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2016. Koellades en koeldeuren zonder rubberen afdichting. Dat klinkt eenvoudig, maar het is een absolute doorbraak in de horeca. Bij de Karel de Vos Award gaat de Bieterbal met de eer strijken. Een vegetarische variant van de bitterbal, gevuld met stukjes rode biet. De prijzen werden maandagmorgen 11 januari uitgereikt op de Horecava in Amsterdam.

Rosval uit Best, gespecialiseerd in op maat gemaakte grootkeukens, ontwikkelde een gepatenteerd afdichtsysteem dat de oude rubberen afdichting vervangt. Een aanzienlijke verbetering van de hygiëne en kostenbesparing omdat periodieke vervanging van de rubbers niet meer nodig is. Rosval-Easy is winnaar in de categorie Equipment & Services van de Horecava Innovation Award, en tevens dé overall winnaar van deze innovatiewedstrijd.

De jury is enthousiast over de relatief simpele oplossing voor een groot probleem in de keuken: vieze, slijtagegevoelige rubberen afdichtingen. Altijd moeilijk schoon te houden; het is het eerste waar inspecteurs naar kijken, als het gaat om hygiëne. De rubbers moeten periodiek vervangen worden omdat ze slijtagegevoelig zijn. Deze innovatie scheelt (schoonmaak)tijd en kosten. Rosval stelt haar kennis ook ter beschikking aan andere merken in de grootkeukenbranche. Bekijk hier het filmpje, waarin de firma uitlegt hoe de koeldeuren optimaal sluiten.

Karel de Vos Award

 


De Karel de Vos Award, gekozen uit alle inzendingen, is voor de Bieterbal. Een bitterbal op basis van rode biet, en vrij van kunstmatige toevoegingen. Net zo lekker als de traditionele, maar beter voor de wereld, aldus de bedenker. Dat is groentechef Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp.

De Bieterbal komt uit de categorie Food & Beverage. De jury ziet deze snack als een kwalitatieve toevoeging op het vegetarische aanbod. Meer groente, ook in het snacksegment. Met dit typisch Nederlandse product maakt Jonathan Karpathios, zijn missie ‘meer groente eten’ heel concreet. Lekker voor jong en oud.
De wisselbokaal van de Karel de Vos Award is een springende vos; de naam van de winnaar wordt erin gegraveerd. De prijs is genoemd naar de in 2012 overleden initiatiefnemer en drijvende kracht achter de Horecava Innovation Award.
 

Publieksprijs


De Publieksprijs gaat met 6.000 stemmen naar 't Zusje App: deze app ontmoedigt restaurantbezoekers om gebruik te maken van de smartphone. Echt contact, daar gaat het om. Via de Facebookpagina van de Horecava kon het publiek vanaf begin december stemmen op zijn of haar favoriete innovatie.

De winnaars en alle genomineerden zijn tot en met donderdag 14 januari te vinden in het InnovationLAB, hal 1 van de Horecava.

Volgende week op deze site aandacht voor de nummers één in de overige categorieën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten