maandag 18 januari 2016

Prachtige producten in de prijzen

Vorige week stond Rosval Easy-Cooling, de overall winnaar van de Horecava Innovation Award in de picture. Dit keer aandacht voor de overige categoriewinnaars. Stuk voor stuk ook prachtige producten: een hippe overnachtingscabine, een app die de drukte in de kroeg meet en een theelikeur die naar echte thee smaakt.


CityHub


CityHub komt als beste uit de bus in de categorie Concepts, Interior & Design. CityHub staat voor overnachtingscabines voor 20- tot 35-jarigen, maar uiteraard kan iedereen hier overnachten. Elke hub bevat een tweepersoonsbed, wifi, app-gestuurde verlichting en een personal audio streaming systeem. Alle digitale techniek om de hub te openen en te betalen is gekoppeld aan het polsbandje van de gast. Onderdelen van het concept zijn: city app, een online chat platform én een personal host. 50 cabines zijn al te vinden in een hal aan de Bellamystraat in Amsterdam West, met gedeeld sanitair en ontmoetingsruimtes.


De jury: ,,CityHub geeft de moderne reiservaring van generatie Y vorm. Niet alleen overnachten, maar ook socializen. Prachtig design en totaalconcept. De app is super, een unieke digitale ervaring. De gast doet er alles mee; inloggen, betalen, etcetera. Perfect voor de generatie digital natives en modern ingestelde toeristen. Het concept biedt de privacy van een hotel, en de sfeer en prijsstelling van een hostel. Prima cross-over.’’ 

BarDoggy


BarDoggy gaat met de eer strijken in de categorie Digital, Applications & Social Media. Deze app toont cafébezoekers waar het gezellig is en waar het meeste uitgaanspubliek te vinden is. Met behulp van sensors zien jongeren hoe druk het is en krijgt de café-eigenaar inzicht in het aantal bezoekers, de bezoektijden en wie de bezoekers zijn. Daarnaast kunnen de sensoren gebruikt worden om marketing berichten te pushen naar potentiële bezoekers in de buurt. De slogan is ‘Nooit meer een saaie avond’.

De jury waardeert met name hoe BarDoggy de ‘smart bar’ van de grond probeert te krijgen, die veel voordelen biedt voor zowel de kroegeigenaar als de bezoeker. Een innovatief concept dat inspeelt op de Internet of Things-trend, waarbij alles met iedereen wordt verbonden. De app probeert de trend te doorbreken dat jongeren steeds later naar de kroeg gaan.

Pekoe Tea Liqueur

 

Winnaar bij Food & Beverages is Pekoe Tea Liqueur. Een likeur op basis van distillaat van verse, hand geplukte thee. Smaakt naar echte thee, zonder synthetische toevoegingen en/of aroma’s. Puur te gebruiken als drank, en als toevoeging voor cocktails. Ook te verwerken in bijvoorbeeld desserts.

De jury: ,,Een likeur waarbij de juiste balans tussen alcoholpercentage en suiker is gevonden. De verschillende theesoorten die zijn gebruikt, ruik en proef je daadwerkelijk terug. Theesommelier Robert Schinkel speelt hiermee in op de aandacht voor thee in zijn algemeenheid. Ambacht en vakmanschap komen terug in dit product.''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten