maandag 7 december 2015

Design prijs voor stoere stijl in de badkamer

JEE-O is een Nederlands lifestyle merk met minimalistische designproducten voor de badkamer. De vrijstaande douche van de serie soho werd in 2014 al beloond met de Red Dot Award. De nieuwste soho-reeks won eind oktober de German Design Award 2016 in de categorie bad & wellness. JEE-O speelt in op de industriële interieurtrend.

 
Het merk JEE-O bestaat al elf jaar en omvat tal van sanitairproducten. De prijswinnende soho-serie is genoemd naar de bruisende wijk in New York, waar veel industriële lofts te vinden zijn; sober en stoer tegelijk. Ook de soho-sanitairlijn schittert door eenvoud. Less is more. Alle soho-producten zijn gemaakt van RVS en afgewerkt met een donkere hammer coating.

Deze zwarte, matte coating geeft de robuuste vormgeving een moderne look. Naast de wandkraan  bestaat de serie uit een vrijstaande douche en een badvuller. Blikvanger is de karakteristieke menggreep met rubber coating die zich als een soort joystick laat bedienen. JEE-O komt tot z’n recht in de hotellerie en de wellness branche. Uit de referentielijst blijkt het merk in de hele wereld te vinden. De serie is het eerste resultaat van de samenwerking tussen JEE-O en de Amsterdamse designstudio Grand & Johnson. Samen geven ze vorm aan ‘maximaal minimalisme’.

Het  creatieve brein achter JEE-O is concept- en productdesigner Lammert Moerman uit Weurt. Hij ontwierp de J bike van hetzelfde materiaal als de soho-lijn. ,,De stoere stijl van de fiets past bij ons merk, en je kunt er echt op fietsen. Leuk om dit erbij te doen.’’ Uiteraard is Lammert Moerman blij met de tweede internationale design award voor JEE-O soho 01. ,,De German Design Award is een van de meest prestigieuze prijzen ter wereld. Het is geweldig dat wij die nu krijgen. Wie had dat elf jaar geleden gedacht?’’ De award wordt uitgereikt op 12 februari 2016 tijdens een grote show op de Ambiente lifestyle beurs in Frankfurt. 

 

Industriële setting


Meer design producten zien? Bezoek dan het Red Dot Design Museum in Essen. De thuisbasis van de Red Dot-familie is een voormalige fabriek op het terrein van Zeche Zollverein. Deze oude mijn in het Rurhgebied is een parel! Theater, dans- en muziekvoorstellingen, lichtshows en exposities. Het komt allemaal fantastisch tot z’n recht in deze industriële setting. Het enorme complex staat op de Werelderfgoed-lijst van de Unesco. Verschillende keren heb ik hier rondgelopen, het terrein blijft fascineren. De moeite waard!

Foto: Ton van Vliet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten