maandag 16 november 2015

Het beste van Italië in Amsterdam

Als je van de Italiaanse keuken houdt, dan moet je op 22 en 23 november zeker naar Bellavita Expo in Amsterdam RAI. Voor het proeven van biologische wijnen, ambachtelijke salami, verse pasta, kaas, truffels, panettones, prosecco en nog veel meer. Meer dan 150 exposanten showen hun authentieke made in Italy-producten. Italiaanse topkoks, sommeliers, olijfolie- en truffel-experts laten het beste van Italië zien en proeven.


Laat je op Bellavita Expo inspireren door de zingende tv-chef Giovanni Caminita, in Nederland bekend van foodzender 24Kitchen en als restaurateur van Trattoria Casa Caminita in Ouderkerk a/d IJssel.

Giovanni Caminita
Ook de Duitse topchef Thomas Bühner kookt. Hij staat al 20 jaar in Duitsland aan de top en runt sinds 2006 restaurant La Vie in Osnabrück, dat drie Michelinsterren heeft en 19 Gault Millau-punten (Wat deze Duitser met Italië heeft, is me niet helemaal duidelijk). Dan hebben we nog chef-kok Enrico Bartolini, tweesterrenchef van restaurant Devero, vlakbij Milaan. Giuseppe Ruotolo deelt behalve zijn passie voor food graag de schoonheid van het Italiaanse leven en de cultuur met het publiek. Deze chef uit Napels is lid van de Amici del Cuochino, Vrienden van de Keuken. Allemaal culinaire toppers!

Professionals en wijnliefhebbers zijn welkom bij de masterclasses van sommelier Vincenzo Arnese (zondag 12.00-16.30 uur). Hij behoort tot het team van het beroemde Londense restaurant Dinner by Heston Blumenthal. Maandag verzorgt sommelier Federica Zanghirella (tevens voorzitter van de UK Sommelier Association) presentaties over wijn (maandag 12.15-15.15 uur).

Aldo Zilly
Geen enkele keuken in Italië kan zonder olijfolie. Olijfolie-expert Alfredo Marasciulo bemant The Olive Oil Lab. Koks en foodies kunnen hun favoriete olijfolie meebrengen voor een van de tastings met Alfredo (beide dagen 12.45-13.30 uur). Black or White, zo heet de masterclass over truffels van restaurateur Luigi Ciciriello (beide dagen 14.00-14.45 uur). In zijn restaurant La Truffe Noire in Brussel draait om alles dit exclusieve product.

Deze grootste Italiaanse food & beverage beurs beleefde in juli al een succesvolle editie in Londen met 208 exposanten en met celebrity chefs als Massimo Bottura, Aldo Zilli en Francesco Mazzei.
Evenals in Londen is ook in Amsterdam de uitreiking van de Bellavita Awards een onderdeel van het culinaire evenement (maandag 16.00-16.30 uur). Een competitie in de categorieën Food en Beverages die alleen de allerbeste Italiaanse producten selecteert.

Registreer hier voor gratis kaarten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten