maandag 19 oktober 2015

Lancering Good Food Book op Wereldvoedseldag

16 oktober was het Wereldvoedseldag. De uitgelezen datum voor de lancering van het Good Food Book #2. Een boek met maar liefst 50 recepten van topkoks, foodies en bekende Nederlanders. Stichting FDBCK schenkt voor ieder verkocht boek 40 schoolmaaltijden aan kinderen uit Malawi, een van de armste landen ter wereld. Happy sharing! 

Wat kookt een topkok voor z’n gezin? En wat maken bekende foodies thuis voor vrienden? Die 50 watertand lekkere én gemakkelijke recepten zijn verzameld in één kookboek: het Good Food Book. Jonnie Boer, Albert Kooy, Edwin Vinke, Jonathan Karpathios, Dick Middelweerd Robert Kranenborg, Yvette van Boven, Ron Blaauw, Herman den Blijker, Jacob Jan Boerma en Sacha de Boer geven prijs wat ze thuis op tafel zetten voor vrienden en familie.

Yummy Kabeljauw
Géén peperdure ingrediënten, géén ingewikkelde kokstrucs, géén urenlange bereidingstijden, maar maakbare recepten. Van het broodje bal van sterrenchef Erik van Loo, de bbq-garnalen van Julius Jaspers tot de groentepizza van Niven Kunz (eveneens een Michelinster). Maar ook de gefrituurde kippenbillen van Guus Meeuwis, de tonijnsteaks met wasabi-ijs van Gerard Ekdom en de Thaise beef salade van Martijn Krabbé. De gerechten zijn verdeeld over: Breakfast & Lunch, Dinner, Chic, BBQ en Sweets & Snacks.

Lolly's van kerstomaatjes
De netto-opbrengst van de verkoop van het Good Food Book gaat naar de wereldwijde actie Zero Hunger van het World Food Programme (WFP), onderdeel van de Verenigde Naties.

Dit houdt simpelweg in dat voor ieder verkocht kookboek 40 kinderen in Malawi een voedzame schoolmaaltijd krijgen. Dit is voor veel ouders een reden om hun kinderen naar school te laten gaan in plaats van hen te laten werken. Bovendien helpen de voedzame maaltijden de kinderen zich te concentreren op school.

Good Food Book #2 kost €14,99 en is verkrijgbaar via de website en bij boekhandels als Bol.com, Bruna en Primera. Vorig jaar verscheen al Good Food Book #1: 11 meesterlijke menu’s van bekende topkoks. Ook hieraan werkte iedereen belangeloos mee. Een sympathiek gebaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten