maandag 26 oktober 2015

Frisse meiden met mooie mixers

Double Dutch is de naam van een nieuwe frisdrank. Het resultaat van een uit de hand gelopen afstudeeropdracht van Joyce en Raissa de Haas in Londen. Deze oorspronkelijk uit Nederland komende tweeling had het idee om mooie mixers te maken, die zeer geschikt zijn voor gin en vodka, maar ook als alcoholvrije drank erg lekker zijn. 
 
De eerste varianten zijn Cucumber/Watermelon en Pomegranate/Basil. De drankjes zijn gemaakt van 100% natuurlijke producten en bevatten slechts 66 Kcal per flesje. Ze schijnen in Londen succesvol in de tophoreca te zijn, want ze worden geschonken in de bars van o.a. het Dorchester, het Haymarket hotel, Crown Plaza The City en in de mooie warenhuizen.

De receptuur van de mixen is te vinden op de site van Double Dutch Drinks, vergezeld van de naam van de bars waar ze geserveerd worden. De introductie was in september op Gastvrij Rotterdam, in de stand van André Kerstens, die de exclusieve distributeur in Nederland is.

Studie bedrijfskunde

 

De basis van hun passie ligt thuis, vertellen Joyce en Raissa (25) mij via de mail. ,,We zijn opgegroeid in de wijn- en champagnehandel van onze ouders waar we mooie dranken hebben leren waarderen. Als student maakten we altijd onze eigen siropen, om die dan mee te nemen naar houseparties. Onze roommates namen de vodka of gin mee voor de mix. Gewoon een leuke hobby.

Toen we twee jaar geleden naar Londen verhuisden voor een tweede master in Technology Entrepeneurship aan University College London (UCL), merkten we pas echt het gat in de markt. Er zijn zoveel heerlijke boutique gins en vodka’s die allemaal meer experimenteel worden met verschillende botanicals en distilleermethoden, terwijl het aanbod goede mixers ver achterblijft. Je kunt wel een premium gin bestellen, maar die krijg je voorgeschoteld met een suikerige en slechte kwaliteit frisdrank.’’


Voor onze studie technische bedrijfskunde moesten we een nieuwe business-mogelijkheid onderzoeken. We besloten onze thesis te schrijven over een nieuw soort mixer, uitgebreid marktonderzoek te doen en te gaan experimenteren met verschillende smaken. Toen we in september 2014 afstudeerden, wonnen we de ‘UCL bright ideas for most promising startup’. Dankzij de financiële steun van de universiteit konden we ons bedrijf echt goed opstarten en de smaken commercieel ontwikkelen. Premium mixers voor premium gin en vodka. De bedrijfsnaam: Double Dutch Drinks.

Op korte termijn willen we zes à acht nieuwe mixers kunnen aanbieden. Op de lange termijn is het streven om nóg meer innovatieve dranken te ontwikkelen. Onze focus is internationale expansie in Europa. Maar zojuist hebben we ook de Virgin Foodpreneur Award 2015 van Richard Branson gewonnen, waarbij we de mogelijkheid krijgen om Double Dutch in de VS te introduceren via zijn Target Stores.’’

De tweeling is nog lang niet uitgemixt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten