maandag 14 september 2015

Wie maakt de Lekkerste Saté van Nederland?

In bijna elke horecagelegenheid staat er wel saté op de kaart, een populair gerecht. Er bestaan vele varianten van het geroosterde vlees op een dunne houten spies. Calvé en topkok Erik van Loo van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam, gaan in een wedstrijd samen op zoek naar de ‘Lekkerste Saté van Nederland’.


Koks konden zich tot 14 september inschrijven door een recept op te sturen. Van de inzendingen worden de beste uitgekozen; deze selectie wordt op 21 september bekend gemaakt. Op 5 oktober vindt de officiële wedstrijd plaats en worden de lekkerste saté-gerechten geproefd door de jury.

De jury bestaat uit vier professionals uit de Nederlandse gastronomie: Niels van den Berg van Kokswereld/Rungis, Albert van Rheede van Sanadome en Pascal van Loon van Unilever Food Solutions. Voorzitter is Erik van Loo. Als team beoordelen zij wie het verdient om de titel te winnen. Ze letten op praktische inzetbaarheid, creativiteit, presentatie, verhaal, smaak en een originele satésaus op basis van Calvé.

De competitie speelt zich op 5 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur af in de Kookfabriek in Amsterdam, De Flinesstraat 6. Collega’s van de deelnemende koks zijn welkom om hen aan te moedigen.

Voor informatie: www.pitchpr.nl/#

Geen opmerkingen:

Een reactie posten