maandag 21 september 2015

Flexibiliteit in de keuken

Met één druk op de knop van koel naar vries, of andersom. Dat geldt voor de nieuwe FlexDrawer werkbanken voor de horeca-, fastfood- en instellingskeuken. Koks kunnen zo de opslagtemperatuur in de laden eenvoudig wijzigen. Bij importeur Foster Nederland staat voedselveiligheid hoog in het vaandel.

Zo’n nieuwe FlexDrawer is sinds februari te vinden bij fastfood-restaurant Verhage in Capelle a/d IJssel. Uitbater Jan Looren de Jong heeft de bovenste lade in gebruik als koellade, de onderste als vrieslade. Alle snacks liggen in kleine Gastronorm-bakjes mooi gesorteerd naast elkaar. Als hij het druk heeft, verhuizen de bevroren snacks naar de koellade, zodat ze niet zolang hoeven te ontdooien, en ze gaan die dag de frituur toch wel in. In één oogopslag heeft de snackbarhouder z’n voorraad in het vizier.

FlexDrawer in de keuken van Verhage
Foster Nederland introduceerde de FlexDrawer op Horecava 2015. Inmiddels staan er tussen de vijf en tien exemplaren in de keuken van hotels en fastfood-zaken in Nederland. Sales manager Marjoleine Beers zegt daarover: ,,Niet zo heel veel, maar we zijn er pas anderhalf jaar mee bezig in Nederland. In Engeland staan er veel meer. FlexDrawer is daar specifiek ontwikkeld op verzoek van een grote Engelse fastfood-keten.’’

De werkbanken zijn beschikbaar in verschillende modellen. Het robuuste werkblad is ideaal voor de voedselbereiding. Een optie is om de werkbank uit te voeren met een opstaande achterrand, zodat er geen voedselresten achter kunnen vallen. De bakken zijn volledig uitneembaar en dus gemakkelijk te reinigen. Hygiëne en voedselveiligheid staan voorop.

Tropen-uitvoering

 

De serie is vervaardigd van hoogwaardig roestvaststaal. De bediening met een eenvoudig af te lezen digitaal display garandeert een gelijkmatige temperatuur in de laden. Hierdoor blijft het voedsel langer vers. De apparatuur werkt effectief in hete keukens met een omgevingstemperatuur tot 43ºC en valt onder ISO klimaatklasse 5. ,,Dat is de hoogste klasse. Koks noemen het wel de tropen-uitvoering’’, aldus Marjoleine Beers.

Wat is verder van belang? De apparatuur wordt standaard geleverd met een energie-efficiënt en milieuvriendelijk natuurlijk koelmedium. De heetgas-ontdooiing gebruikt de afvalwarmte van het koelsysteem, waardoor bij het ontdooien energie wordt bespaard.

Nog meer weten? Ga dan op 9 of 10 november naar de beurs Gastronomie in Utrecht en bezoek de stand van Food Equipment Nederland. Daar is onder andere de FlexDrawer te zien. Of neem op de volgende Horecava in Amsterdam (11-14 januari 2016) een kijkje op de stand van Foster Nederland, te vinden in hal van de grootkeukenapparatuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten