maandag 6 juli 2015

Nieuwe zeewierpasta is voedingrijk


Mezzaluna Zilte Zeewier is een panklare maanvormige pasta, gevuld met zeewier uit de Noordzee. Een kwalitatief, duurzaam zeewierproduct dat gemakkelijk valt te implementeren in de horecakeuken. Sinds kort verkrijgbaar bij de meeste horecagroothandels in Nederland en België. 

Begin dit jaar kreeg het product (toen Zilte Glorie geheten) de Karel de Vos Award tijdens de Horecava in Amsterdam. De motivatie van de jury:

,,De acceptatie van zeewier als voedingsmiddel staat hier nog in de kinderschoenen, in tegenstelling tot landen als Japan en Korea. Zilte groenten zullen echter in de toekomst een belangrijke eiwitbron worden, als de wereldbevolking naar 9 miljard groeit en (zoetwater)landbouwgrond schaars wordt. Innovatieve hoogwaardige zeewierproducten als deze kunnen zorgen voor meer bekendheid en smaakacceptatie bij westerse consumenten.’’

Altoni Pasta uit het Belgische Schoten ontwikkelde de zeewier-Mezzaluna in samenwerking met Pit-Foodconcepts uit Eindhoven. Ze spelen in op de vraag naar alternatieve voedselbronnen, die rijk zijn aan hoogwaardige eiwitten en mineralen. En zeewier voldoet aan die behoefte. De met zeewier gevulde pasta is dan ook ideaal voor een voedzame maaltijd, en zeker ook geschikt voor het vegetarische menu.

Paula Meeuwes van producent Altoni Kelderman: ,,Deze Mezzaluna heeft een intense smaak, niet te zout, en is vooral verrassend. De toevoeging van ricotta geeft de vulling een smeuïge textuur en complementeert de pure smaak van het zeewier. Wij zijn dan ook erg trots op deze ambachtelijke pasta, die een stevige beet heeft en waar we chef-koks mee kunnen inspireren.’’
 Volgende week meer over zeewier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten