maandag 25 mei 2015

Thee: de basis van twee nieuwe likeuren

Pekoe is een nieuwe likeur op basis van thee. De introductie past in een tijd waarin thee een sterke groei doormaakt en ook wel bestempeld wordt als het nieuwe koffiedrinken. De tijd is er blijkbaar rijp voor, want recent is er nóg zo’n droomdrank geïntroduceerd: Sueños del Alhambra. 

Cocktail bartender en theesommelier Robert Schinkel introduceert samen met Herman Jansen Distilleries de nieuwe theelikeur Pekoe (uit te spreken als Pekko).
De drank bestaat uit meerdere likeuren op basis van gedistilleerde Dilmah thee, en verkrijgbaar in de varianten Earl Grey, Supreme Ceylon en Jasmine Green Tea. De Tea Liqueur bevat 28% alcohol. Het is weliswaar een likeur, maar is niet specifiek een digestief. Het kan op veel manieren worden gedronken: puur, met of zonder ijs, als cocktail ingrediënt of gemixt met soda, ginger ale, tonic of cola. De nieuwe drank is al te koop bij BarrelProof Boutique in Rotterdam.
Pekoe is de naam van een bepaald type theeblaadje. Het ontwerp van de elegante fles (50 cl) is gebaseerd op de bladeren en de knop van de theeplant.

Theesommelier en mede-ontwikkelaar Robert Schinkel: ,,Het zijn de Nederlanders die in de VOC-tijd thee hebben geïntroduceerd in Europa. Zo is het míjn persoonlijke missie om de wereld te laten kennismaken met een nieuwe Nederlandse likeur op basis van ’s werelds beste thee uit Sri Lanka, het voormalige Ceylon. De veelzijdigheid en het karakter van echte thee komen op een prachtige manier tot uitdrukking in de likeuren van Pekoe.’’
Twaalf cocktailrecepten van de theesommelier zijn verenigd in The Pekoe Cocktail Book, die op termijn gratis te downloaden zijn. 

Als cocktail bartender en theesommelier geeft Robert Schinkel wereldwijd presentaties, demonstraties en trainingen op het gebied van drank en gastheerschap. Professionals en consumenten maakt hij wegwijs in de wereld van cocktails, spirits en thee. Herman Jansen Distilleries is sinds zes generaties in handen van de familie Jansen (sinds 1777) en is gevestigd in Schiedam. In 2012 is het bedrijf uitgeroepen tot ‘Distillery of the Year 2012’. En wel door de organisatie van de World Spirits Award, een jaarlijks terugkerend internationaal evenement, waarbij gedistilleerde producten puur op kwaliteit beoordeeld worden door een deskundige jury.

Theebeleving

 

Blijkt er nóg een theelikeur op de markt te zijn: Sueños Del Alhambra ofwel Droom van  Alhambra. Het Alhambra is het middeleeuwse paleis en fort van de moorse heersers in het zuiden van Spanje. Deze drank (18%) wordt volgens importeur ILG Food dan ook ‘gemaakt met Spaanse passie, en dat proef je’. Ook zorgt de likeur voor een sfeervolle theebeleving.
Tip: serveer deze likeur bijvoorbeeld aan gasten die nagenieten van een mediterrane maaltijd of die gewoon een mooie avond vieren. ‘Suenos del Alhambra is voor mensen die houden van al het goede dat het leven te bieden heeft.’ Die gaan we eens proeven!

Te koop bij cash & carry Meledi en de eigen bezorgservice Kingfood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten