maandag 11 mei 2015

Kimchiwawa: innovatie op foodgebied

Kimchiwawa is een nieuwe krachtige smaakmaker op basis van gedroogde kimchi. Kimchi is een eeuwenoud traditioneel Koreaans gerecht van gefermenteerde groenten. De smaak is pittig, lichtzuur en hartig vanwege de fermentatie. 

Kimchiwawa is dus kimchi in gedroogde vorm. Europeanen kunnen deze seasoning toevoegen aan alledaagse gerechten, om ze iets bijzonders mee te geven. Kimchi is in nagenoeg heel Azië al razend populair, maar blijft in Europa nog een beetje achter. Wij zijn dan ook niet gewend aan de geur en textuur.

,,In Nederland is dit product nog erg niche, maar wordt steeds populairder’’, zegt Dennis Favier van TOP bv, het bedrijf dat dit product ontwikkelde. ,,Buiten kleine blikjes met heel erg pittige kimchi in de toko, is kimchi nog niet te krijgen in Nederland. Kimchiwawa gaat dit veranderen. Koks, zowel professionals als amateurs die ermee gewerkt hebben, vinden het een mooi product.’’

Een bakje van 65 gram kost circa 5 euro en is verkrijgbaar via een webshop. De moeite van het proberen waard. De jury van de Horecava Innovation Award 2015 nomineerde deze smaakmaker in de categorie Food & Beverage. ,,Door het procédé van drogen is dit traditionele product veel toegankelijker geworden’’, aldus de jury.

De grappige merknaam Kimchiwawa is een versmelting van de woorden kimchi en het hondenras Chihuaha (maar dan fonetisch), die voor een speelse en herkenbare touch zorgt.

TOP bv bedenkt en introduceert innovaties op foodgebied, en is gevestigd in de Food Valley. Creative director Favier: ,,De kwaliteits- en houdbaarheidsverbetering van voedsel staat op de eerste plaats. Hiervoor zetten we de nieuwste wetenschappelijke en technologische inzichten in, combineren deze met praktijkkennis en een grote mate van creativiteit. We werken samen met het midden- en kleinbedrijf.’’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten