maandag 20 april 2015

IJskoud nieuws voor de zomer

Het ijsseizoen is nu echt wel aangebroken. Hieronder zes nieuwe ijsjes, allemaal laagdrempelige producten voor horeca en catering, én een energiezuinige schepijsvitrine. Laat de zomer maar komen!


IJs-macarons 

 

The IceCream Bakery weet de macaron-trend een speelse en verfrissende twist te geven. Ambachtelijk room- en sorbetijs omhuld door twee authentieke Franse amandel-macarons, in de smaken: chocolade, karamel, framboos en mango-passievrucht. Een vernieuwend en trendy product binnen het ijs-
assortiment. Ideaal om te presenteren en mee te nemen, om ter plekke op te eten of om op te dienen als luxe dessert.

Het jonge bedrijf is opgericht in 2013. ,,We gebruiken de beste ingrediënten, werken met een geconditioneerd productieproces, toegewijde medewerkers en zijn in het bezit van een passende certificering’’, zegt mede-eigenaar Leo de Vreede. Het product zit vanaf april in het assortiment van de Makro. Daarnaast richt The IceCream Bakery zich op convenience en horecagroothandel.


Blij gevoel 

 

Nü Fruit IJs is onder andere gemaakt van echt fruit en verse melk en is verkrijgbaar in de smaken Strawberry, Cherry, Blueberry Blackberry en Wild Strawberry. De Nü Smoothie is er in de smaak Mango. In de ijsjes tref je hele vruchten aan, en er zitten geen geur-, kleur- en smaakstoffen in. ,,Dat maakt het ijs lekkerder, en past binnen de trend dat we willen weten wat we eten’’, zegt Bas Pepers van Food Union Nederland. ,,De ijsjes bevatten tussen de 90 en 106 calorieën. Reden temeer om de zware chocolade ijsjes aan de kant te schuiven.’’

Nü Fruit en Nü Smoothie zitten verpakt in afzonderlijke doosjes. Voor de smaken Wild Strawberry en Blueberry Blackberry zijn er multipacks met drie sticks per verpakking. ,,We hebben er bewust voor gekozen om de ijsjes te verpakken in een luxe doosje, als een cadeautje. De consument moet een blij gevoel krijgen van ons ijs’’, aldus Bas Pepers. Introductie was op Horecava 2015 ‘met louter positieve reacties’.


Ambacht en beleving

 

Pure chocolade, ambachtelijk schepijs en een exclusieve garnering komen samen in Gelato Choq. Een oublie wordt direct met vloeibare chocolade overgoten. Dan volgt een keuze uit zes premium Gebo Gelato ijssoorten. Het geheel wordt gegarneerd met een topping van Callebaut chocolade, een bekend Belgisch chocolademerk.

De ijsproducent uit Oud-Beijerland biedt dit concept aan in een stekkerklaar ijsmeubel van slechts 2 m², voorzien van een zesbaksvitrine, een gastronormbak voor toppings en een verwarmde chocoladekraan. Voor de uitstraling zijn er een parasol en een smaakbord. Naar eigen zeggen is de investering op korte termijn terug te verdienen door de marge van 70% en een hogere besteding per klant. Ideaal voor evenementen, strandpaviljoens, recreatieparken etcetera. De introductie van Gelato Choq was op Horecava 2015.


Fruit slush 

 

Frooza Fruit Slushy is een ijsje annex slush, een dorstlesser en ook nog eens een verantwoord tussendoortje in één, verpakt in een hip flesje. De smaak is 100% natuurlijk; het product bevat geen kunstmatige geur- en smaakstoffen en relatief weinig calorieën, 75 Kcal per stuk.

Er zijn vier fruitsmaken: Aardbei & Kiwi, Orange & Mango, Cherries & Berries, Appel & Cassis. De consument laat het ijsje kort ontdooien en knijpt het gemakkelijk tot slush. De ondernemer vriest Frooza zelf in om het diepvries te verkopen als impuls ijs. Zo verkoop je een slush zonder dure apparatuur. Ideaal voor strandpaviljoens, cafetaria’s en campings en dergelijke die weinig opslagruimte in de diepvries hebben. Je kunt het onbeperkt ontdooien en opnieuw invriezen zonder verlies van kwaliteit. Marc de Visser van Future Ice Cream introduceerde Frooza in juni 2014.


Zonder extra suikers 

 

Meester ijsbereider Peter de Jaeger uit het Belgische Oudenaerde, die zijn opleiding in Italië heeft gehad, is gefascineerd om een echte goede crème te draaien zonder toegevoegde suikers. Met Ice Crime is het hem gelukt om met de klassieke Belgische smaken vanille, chocolade en mokka, de structuur van het roomijs te behouden en de suikers te vervangen door zoetstoffen, waarvan Stevia de belangrijkste is. Dit ijs bevat 40% minder calorieën – slechts 91 Kcal per portie - en tot 70% minder suikers dan gebruikelijk is voor ijs.

Ice Crime zit – evenals Frooza - in het pakket van Future Ice Cream en werd geïntroduceerd op Horecava 2015. Het zit in een 2,5 liter gastrononormbak en een handige 120 ml cup met lepeltje. De producten van Future Ice Cream zijn te koop bij de meeste horecagroothandels.

Biologisch schepijs 

 

Otelli staat voor ambachtelijk schepijs en exclusieve patisserie voor horeca en catering. De firma onderbouwt haar beleid van maatschappelijk verantwoord ondernemen met ambachtelijke biologische streekspecialiteiten. Dat leidde tot samenwerking met het nabij gelegen biologische melkveebedrijf De Ettingen. De nieuwe merknaam is Biotelli en het motto is: van koe tot klant, 100% transparant.

Het biologische ijs wordt gemaakt met respect voor natuur en dier. Dit houdt in dat er voor de  ingrediënten geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest bij de fruitteelt zijn gebruikt, en ook geen preventieve antibiotica voor de koeien. De  productie staat onder strenge SKAL-biocontrole. Voor het gebruik van de verse melk komt Otelli tot een bescheiden footprint. ,,We zorgen voor minder vrachtwagenkilometers en verminderen zo onze CO²- uitstoot. We pasteuriseren zelf de verse, biologische melk op de boerderij en brengen dit vervolgens naar de bio-productielocatie van Otelli, die op steenworp afstand van de boerderij zit’’, vertelt Marloes Langenhof van Otelli.

Biotelli-schepijs voor de horeca is verkrijgbaar in vijf smaken roomijs en twee smaken sorbetijs en wordt geleverd in potten van 0,5 liter en in de bekende 2,5 liter ijsbakken. De roomijssmaken zijn: aardbei, vanille, kaneel, banaan en chocolade; de sorbetsmaken zijn framboos en citroen.
Het Smaakt Naar Meer Paviljoen op Gastvrij Rotterdam (september 2014) scoorde deze ijsprimeur, terwijl de officiële uitreiking van het Streekkeurmerk op BioVak in Zwolle (januari 2015) werd ontvangen.Energiezuinig

 

En dan heb je nog een vriezer en vitrine nodig om de ijsjes aan de man te brengen. Volop keus is er. Ik noem alleen de nieuwe energiezuinige Maxxfrost schepijsvitrine van Hakvoort Professional. Verrijdbaar en leverbaar in een neutrale witte kleur met bedrukking Gelato Italiano, met gebogen glasopstand en tussenschap, en open aan de bedieningszijde.
De horizontale schuifruiten boven de ijsbakken zorgen ervoor dat de temperatuur optimaal blijft in de vitrine. Er treedt weinig temperatuurverlies op, waardoor er efficiënter en zuiniger met energie wordt omgegaan. De vitrine wordt geleverd inclusief draadmanden, geschikt voor 5 liter ijsbakken. In totaal is er ruimte voor 9 ijsbakken van 5 liter. Daarnaast is er onder de bovenste laag nog ruimte voor extra bakken. Zo is er voldoende opslagruimte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten