maandag 30 maart 2015

Tourkoorts voor bier- en fietsliefhebbers

Bij fietsliefhebbers klopt het hart de komende weken sneller, want het wielerseizoen is begonnen. Met dé topper in juli, de Tour de France die in Utrecht van start gaat. Brouwerij De Leckere haakt daar op in met het bier Tourkoorts.

Het peloton heeft deze winter hard gewerkt om tijdens de prestigieuze wiellerronde in topvorm te zijn. Zo ook brouwerij De Leckere met deze stoere Saison. Een nieuw verfrissend oogstbier, vol en zachtbitter van smaak (6,2%). Op de terrassen in Utrecht en langs de route komen de vele wielertoeristen met dit biertje wel aan hun trekken. Voor en na de finish. Het bier is verkrijgbaar op fles en van de tap.

Hebben ze al veel bestellingen? ,,Ja, de  eerste tank van 3000 liter is er al doorheen. Er is vooral vraag naar uit Utrecht, dat is logisch. De Tour start hier, en we zijn zelf een Utrechtse brouwerij. Maar we krijgen ook bestellingen uit Zeeland, omdat de Tour daar ook doorheen komt’’, vertelt een medewerker. 

De brouwerij maakte Tourkoorts in samenwerking met het Business Peloton Utrecht en Het is Koers. Op 20 maart werd het eerste biertje uitgereikt aan burgemeester Van Zanen van Utrecht in café ’t Hoogt. De Leckere is ook verkrijgbaar bij horecagroothandel MultiBier en bij natuurvoedingswinkel Natudis. Alle bieren van De Leckere zijn namelijk 100% biologisch gebrouwen.

Vijf dagen lang staat Utrecht bol van de activiteiten rond het Grand Départ van het grootste wielerspektakel ter wereld. Op donderdag 2 juli is in de Domstad de ploegenpresentatie, twee dagen later op 4 juli is de tijdrit en op 5 juli starten de renners de etappe richting Neeltje Jans in Zeeland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten