maandag 2 maart 2015

Mosterd voor je ziel

Kevin Corcoran en Dimitri Mathijs zijn helemaal weg van mosterd. Ze maken de smaak-
maker zelf aan hun Amsterdam-
se keukentafel en doen verder ook alles zelf: de orders, het design en de levering. Ze vinden het leuk om nieuwe smaken uit te proberen, en bedenken de gerechten erbij. Er zijn meer toepassingen voor mosterd dan alleen bij een bitterbal of een broodje kaas.

Mosterd is een kruidenpasta met meestal een scherpe smaak. Het wordt gemaakt uit gemalen mosterdzaden, azijn, water en zout. Ook worden vaak suiker, kruiden en/of specerijen toegevoegd, zoals peper, mierikswortel, rozemarijn of zelfs lavendel. In navolging van Britse mosterdmakers wordt regelmatig kurkuma toegevoegd voor een een intensere gele kleur. De naam komt vermoedelijk van most, het druivensap (nu de azijn) dat bij de bereiding werd gebruikt.

Mosterd-bazen Kevin (l) en Dimitri
Een jaar geleden werd zelf mosterd maken een serieuze business voor Kevin Corcoran en Dimitri Mathijs. Dat betekende veel proberen en proeven. Dimitri is bedrijfsleider bij de restaurants Fier en De Rotisserie in de Clercqstraat in Amsterdam, Kevin is in het dagelijks leven art director bij creatief bureau Natwerk. Sinds de introductie blijven ze op zoek naar nieuwe smaken en combinaties.

Het verschil tussen hun mosterd en die van anderen is volgens Kevin dat zij de smaak twee weken laten intrekken. ,,Ons product wordt met liefde gemaakt, en je proeft ook wat erin zit. Naast naturel hebben we variaties met appelstroop, met pils & munt, rode wijn of appel/cider. Alles wat erin zit, is om het een lekkere smaak te geven. De smaak moet je raken. Mosterd voor je ziel is dan ook de slogan van ons bedrijfje Nieuwe Mosterd.’’

Bij restaurant Fier – dat een Belgische keuken voert – zijn de verschillende mosterdvariaties dagelijks in gebruik. Overige afnemers zijn enkele lunchzaken en delicatessenzaken, waaronder Bilder & De Clercq. Een potje bevat 21,2 cl en aan de horeca leveren ze weckpotten van 1,5 liter. Klik hier voor enkele recepturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten