maandag 16 maart 2015

Eyecatcher met wow-factor

Acrylic Couture is een nieuw en innovatief materiaal voor interieurs. De collectie weet designers, architecten, hotel- en restauranteigenaren compleet te verrassen. Met behulp van licht- en ledtechniek ontstaat een bijzondere ambiance en sfeer.


Acrylic Couture is acrylglas toegepast in een compleet nieuw licht. Textiel, donsveertjes, steentjes of edelmetaal zijn vervat in acryl. Door de manier van uitlichten verschijnt een ‘landschap van stof’ of een ‘wolk van dwarrelende veertjes’. Dit geeft een geraffineerde dieptewerking. Nano-deeltjes in de transparante basis zorgen voor extra helderheid en lichtwerking.

Het materiaal was een van de genomineerden van de Horecava Innovation Award 2015, in de categorie Concepts, Interior & Design. Het jury-oordeel luidt: ,,Dit mooie materiaal is voor meerdere doeleinden in de horeca in te zetten: achter de bar, bij de receptie, als afscheidingswand, voor tafels, katheders of zelfs als een kunstwerk. Sfeerverhogend, een eyecatcher met wow-factor. Bijzonder innovatief op het gebied van interieur en design.’’


Heeft de nominatie jullie nog wat opgeleverd? Communicatiemedewerker Yvonne Beens: ,,Extra aanloop op de Horecava-stand in het InnovationLAB. En enthousiaste reacties van hoteliers en restaurateurs, die het wel zouden willen toepassen voor de renovatie van hun zaak. Maar iedere plaat is handwerk. Acrylic Couture is niet bedoeld om snel en goedkoop een horecabedrijf te upgraden. Het is bedoeld voor mensen die het geweldig vinden, en er ook budget voor over hebben.’’

Acrylic Couture komt uit Duitsland, het is daar circa twee jaar op de markt en won al verschillende innovatieprijzen. Zo was het genomineerd voor de German Design Award 2015, winnaar IF Product Design Award 2014, winnaar Interior Innovation Award 2014, Intelligent Material & Design Award 2013 en Material Preis 2013.


Bij de oosterburen zijn al vele projecten met Acrylic Couture in hotels en bars gerealiseerd, en ook als kunstwerk. In Nederland zijn de eerste in behandeling; de reacties zijn positief. ,,De innovatie is bedoeld voor het topsegment van de horeca. Plaatsing op cruiseschepen, dat zou ook mooi zijn’’, aldus Yvonne Beens. Het allernieuwste is dat er een versie van 25 mm dik acrylglas is, waar water onder ligt. Een unieke toepassing voor vloeren: je loopt als het ware op water!

Nog enkele feiten over het hoogwaardige acrylglas: er zijn acht uitvoeringen; het materiaal is er in verschillende diktes; is slijtvast, bestand tegen chemicaliën; uv-bestendig en recyclebaar. De Nederlandse dealers zijn te vinden onder de naam Wandbeleving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten