maandag 22 december 2014

Een week lang beurzen voor de horeca

Om goed zaken te kunnen doen, moet je je horecabedrijf continu up to date houden. Inspiratie en ideeën vind je op beurzen als de Horecava, Wine Professional en Ethnic Foods Europe. Alles onder één dak in Amsterdam RAI. Dan zijn er nog beurzen met raakvlakken aan de horeca. Voor entertainment ben je in Beursgebouw Eindhoven aan het juiste adres, en voor alles op het gebied van facilitair management ga je naar de Brabanthallen in Den Bosch. Allemaal in één week in januari 2015!


Entertainment op maat


De AEB ofwel de Artiesten- en Evenenementen Beurs vindt plaats op 11 en 12 januari in Beursgebouw Eindhoven. Het concept? Artiesten, theater-
bureaus en cateraars en dergelijke presenteren zich persoonlijk aan organisatoren die op zoek zijn naar entertainment. Het aanbod varieert van een in te huren act tot een complete productie van A tot Z. Van acrobatiek tot illusie en van straattheater tot organisatie-
bureau. Op de AEB beleef je de act of het product van begin tot eind, en maak je persoonlijk kennis met de aanbieder. Wie is hij, wat heeft hij nog meer te bieden, is er een klik, is hij betrouwbaar etcetera. De AEB is al voor de 27ste keer hét platform voor live entertainment. Klik hier voor de exposantenlijst.

Facilitair management

 

Een paar dagen later, 14 tot en met 16 januari zijn de Brabanthallen het toneel van Vakbeurs Facilitair, met een scala aan producten en diensten op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer. Thema van deze editie is ‘kwaliteit en beleving van de werkomgeving’. Zoals de manier waarop de toegangscontrole is vormgegeven, de parkeervoorziening, de schoonmaak, de ontvangst, de kwaliteit van de koffie en de catering, flexwerkfaciliteiten, akoestische oplossingen of het binnenklimaat.
Daarnaast zijn er dagelijks themapresentaties. Interessant is bijvoorbeeld de invloed van licht op de werkplek, als het gaat om welzijn. Door Rob Keereweer van LEDSgoGREENER. Hij bedacht enkele inmiddels gepatenteerde retrofit led-tl’s, leddownlighters en ledpanelen.
Een andere themapresentatie is Schoonmaken in de Toekomst. Denk hierbij aan digitalisering en de inzet van robots en machines. Veel professionals in de schoonmaak denken dat dit alles niet zo’n vaart loopt, maar niks is minder waar. Sebastiaan van der Vinne van LEVIY belicht de ontwikkelingen in de wereld, en hoe deze ook ten gunste van de schoonmaak kunnen worden gekeerd.

De Horecava

 

Foto's: Horecava / Amsterdam RAI
Dan is er nog de Horecava, de grootste horecabeurs van Nederland: 12 tot en met 15 januari. Bezoek je deze beurs, dan blijf je in ieder geval op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen in de branche.

Ruim 500 standhouders zijn verdeeld over acht segmenten. Slogan van de beurs is Ontmoet je vakgenoten. Zoals altijd is er een uitgebreid randprogramma.

Om te beginnen bij het segment VERS & PUUR, waar alles draait om het ambacht en de passie voor het culinaire vak. In de Koksgilde Arena vinden dagelijks de Nationale Kampioenschappen voor Koks plaats in een spectaculaire wedstrijdsetting, met tribunes en een kas met versproducten.Thema is Dutch Cuisine. Het NK voor Koks kent een geheel nieuwe opzet. Zo is de wedstrijd om de Gouden Koksmuts voortaan een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een sterrenkok of SVH Meesterkok aan het roer.
Tijdens de officiële opening op maandag 12 januari in het Innovation LAB worden ook de winnaars van de Horecava Innovation Award bekend gemaakt. In het Innovation LAB ON STAGE geven sprekers dagelijks hun visie op innovatief ondernemen. En in Experience presenteren innovatieve ondernemingen, o.a. uit de Food Valley, hun productontwikkelingen. Zoals Top BV uit Wageningen met ‘voedsel en technologie van de toekomst’. Klik hier voor het programma.

Eigen programmering


In het segment DRANK vind je het Speciaalbieren Proeflokaal en in de Bar of Brands kun je inspiratie opdoen van verschillende drankcategorieën. Er is aandacht voor foodpairing en de opmaak van de menu- en drankenkaart. Bij INRICHTING & INVENTARIS maak je op drie manieren kennis met Dutch Design, en kun je terecht voor een gratis interieuradvies.


FASTSERVICE kent voor het eerst een eigen inhoudelijk programma met de Blurring Talks, dagelijkse interviewsessies over het fenomeen ‘blurring’. Daarnaast zijn er vier dagen lang de Lekkerste Wedstrijden, het NK Pannenkoeken Bakken, het NK Biertappen en de koffie- en theewedstrijden, zoals de finale van het Dutch Barista Championship.

 

Alles over Wijn


Op de Horecava is dit jaar ook een wijnpaviljoen, Alles over Wijn geheten. Alles over Wijn richt zich uitsluitend op wijnen met een horeca-inkoopprijs tot €5,50, het grootste volumesegment in de wijnmarkt. In het wijntheater geven sommeliers workshops van maximaal 30 minuten over de trends op het gebied van wijn. Tijdens deze workshop worden wijnen geproefd die geselecteerd zijn uit álle wijnen die in het paviljoen aanwezig zijn. Het programma wordt verzorgd door de Wine & Food Association, tevens organisator van Wine Professional. Dit evenement, 12 tot en met 14 januari, beleeft haar 13e editie in een aparte ruimte naast de Horecava. Voor de entree moeten horecabezoekers zich apart registreren.

Ethnic Foods Europe

 

Tot slot is er tijdens de Horecava ook nog de internationale vakbeurs Ethnic Foods Europe.
Bij deze beurs ligt de focus op etnisch eten en drinken. De editie van 2015 telt ruim 60 merken uit meer dan 20 landen. Fabrikanten en leveranciers van allerlei wereldvoedsel komen hier in contact met ethnische foodretail en foodservice. Je kunt er genieten van gezond en lekker eten, en inspiratie halen uit de laatste ontwikkelingen in de Aziatische, Arabische, Chinese, Indische, Noord-Afrikaanse en andere authentieke keukens. Deze beurs is te vinden in het Elicium van Amsterdam RAI.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten