maandag 10 november 2014

Toppers bij de zuiderburen

De Horeca Expo in Gent staat er weer aan te komen: 23 tot en met 27 november. De Belgische equivalent van de Horecava organiseert ook elk jaar een innovatiewedstrijd. De categoriewinnaars worden altijd vooraf bekend gemaakt. Hier zijn de vijf Innovation Awards, topproducten voor de horeca!

Equipment

 

Borden die je niet meer eerst moet afschrapen of voorspoelen: deze oplossing biedt Hobart met de doorschuifvaatwasmachine met ASR, dat voor automatische vuilverwijdering staat. De keukenhulp of afwasser kan de vuile borden zonder voorbehandeling in de machine stoppen. Een pompsysteem voert de etensresten en andere ongerechtigheden automatisch naar een externe box met een zeef. De machine bespaart op deze manier 3 liter water per mand, en uiteraard op energie en wasmiddel. Hij is ook gloednieuw bij Hobart Nederland!

 

Food


Avocado’s zijn een populair basisingrediënt, maar het schillen en ontpitten vraagt tijd en vakkundigheid. En er is altijd een risico op onrijpe of snel bruin wordende vruchten. Deze problemen worden vermeden met de gehalveerde, ontpitte en geschilde avocado’s van Ardo. Ze worden ingevroren wanneer ze net rijp zijn, en houden een mooie kleur. Gevulde avocado’s of guacamole kunnen nu ook probleemloos geserveerd worden in de catering. Ardo is ook te vinden bij de horecagroothandels in ons land.

Interior & Technology

 

Winnaar is het glazengamma Zalto. Deze glazen zijn gemaakt van kristal zonder loodoxide, met de hand geblazen door Oostenrijkse vaklui en vooral dun, licht en zelfs een beetje buigbaar. Omdat ze vervaardigd zijn zonder loodoxide blijven ze resistent tegen troebel worden. Daarbij komt een knap design: volgens de ontwerper komen de hellingshoeken van de glazen overeen met de hellingshoeken van de aarde, waardoor de wijn in de neus en de mond beter tot zijn recht komt. Elk glastype in het gamma is inzetbaar voor meerdere dranken en wijnsoorten. Zalto wordt in België gedistribueerd door Wijnen Jan Rots, en in Nederland door Winterberg.

Beverages en Concept


Nieuw is de categorie Beverages ofwel Dranken. Maar de winnaar van Beverages is tevens de winnaar in de categorie Concept: Matcha Twist & Shake van Or Tea? Hoe zit dat? De jury licht toe: Het gebeurt zelden dat één product omschrijvingen in zich verenigt als: supertrendy, hypergezond, mooi design, smakelijk en biologisch. Deze drank wil de zeer trendy en gezonde groene matchathee uit Japan en de Japanse theeceremonie als het ware aanbieden in een gekoelde, suikervrije icetea. Elk flesje bevat 500 ml bronwater uit het Kirishima National Park. In de dop van het flesje zit biologische groene theepoeder. Bij het openen van de fles valt het poeder in het water en moet men alleen goed schudden met de fles om de thee te drinken. De introductie in Nederland is op de Horecava, 12 tot en met 15 januari.

Service

 

Winnaar in deze categorie is de software Tablemanager van Tablebooker. Hoe vaak gebeurt het niet dat gasten bellen om te boeken en geen gehoor vinden omdat het restaurant gesloten is, of omdat niemand in de drukte kan antwoorden. De reserveringssoftware (de Belgen zeggen reservatiesoftware) Tablemanager voorkomt dit probleem én het mogelijke omzetverlies. De nieuwe functie antwoordt gasten automatisch te allen tijde. De functie is namelijk gekoppeld aan de reserveringssoftware, die perfect weet hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Het programma geeft de gast antwoord, bevestigt de reservering of stelt een bepaald tijdstip voor, net zoals een levend persoon dat zou melden aan de telefoon. Dit alles gebeurt automatisch, zonder dat de restaurateur zelf nog een handeling moet verrichten. De nieuwe dienst zit in het totaalabonnement van Tablebooker. De eerste Nederlandse restaurants werken al met dit systeem: 't Heertje en Het Geheim van Bergen, in Bergen op Zoom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten