maandag 20 oktober 2014

Oplaadkluisje voor smartphones

Mooi die smartphones waarmee je álles kunt, en ook nog kunt bellen. Maar dan moet je in de horeca of een andere openbare ruimte niet opeens met een lege accu staan. Verschillende bedrijven spelen erop in met een oplaadstation.

Vorig jaar zagen we al de PhoneBOB, een design oplader voor aan tafel. Deze innovatie was winnaar van de Horecava Innovation Award 2014 in de categorie Interior & Design. De Chargebar was genomineerd bij Equipment & Services. Een locker in de vorm van een automatiek voor het opbergen en opladen van de smartphone, te openen met een vingerafdruk.

Nu is er de Implug, een oplaadstation met een sterke metalen behuizing die vier verschillende units bevat, waarin uiteenlopende types opladers zitten. De sleutel van de kluisjes kan er pas uitgehaald worden als er daadwerkelijk een telefoon wordt opgeladen. Anders gezegd: de telefoon fungeert als extra sleutel. Zo werkt het bij model 401. Het is een gratis service voor de gasten van het horecabedrijf.

Model 402 is eenvoudiger. Je opent de oplaadunit met een sleutel, die je opvraagt achter de bar of bij de receptie. De horecaondernemer kan een geldbedrag annex borg voor deze service vragen. Kortom, er zit een verdienmodel aan deze versie.

Het oplaadstation is een initiatief van een groepje jonge ondernemers. Marketeer Jan-Paul Bijlefeld somt de voordelen van hun innovatie op. ,,Hij verbetert het serviceniveau; verlengt de verblijfsduur van de gasten; bezoekers komen vaker terug; trekt meer bezoekers aan; en bevordert de omzet.’’
De eerste exemplaren zijn al verkocht in Amsterdam. Orders lopen bij verschillende poolcafés, restaurants en hotels verspreid door Nederland.

Dankzij de metalen behuizing is de Implug hufterproof. Hij is voorzien van dimbare led-verlichting die de aandacht vestigt op het kastje. Standaard wordt hij geleverd in wit. Een andere kleur is mogelijk, zoals de huiskleur van het horecabedrijf. Ook is het oplaadkluisje te voorzien van een tekst of logo. Model 401 kost 1295 euro, voor model 402 moet 650 euro neergeteld worden. De Implug is ook op maat te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten