maandag 27 oktober 2014

Kebab van chocolade

Niet een kebab van vlees, maar van chocolade. Dat onthouden de mensen, zegt het team van ChocoKebab. Deze nieuwste sensatie op het gebied van fun food komt uit Italië.

In een koelmeubel draait een tol van 10 kilo Cremino (twee kleuren chocolade) rond. Het ziet eruit als kebab. Met een speciaal mes wordt de chocolade in schilfers van de rol geschaafd. Die gaan in de warme choco pita, aangevuld met siroop, slagroom of fruit.

Door de langzaam smeltende chocolade in de choco pita ontstaat een heerlijke lekkernij. De pita is speciaal voor ChocoKebab ontwikkeld en wordt op basis van een premix bereid in slechts 40 seconden in de meegeleverde dubbelzijdige bakmachine.

Het concept werd gespot op een internationale foodbeurs in Milaan. ,,We waren meteen enthousiast, en zijn vervolgens naar Bologna gegaan waar het bedrijf Techfood zit. Nu hebben we het exclusieve agentschap voor Nederland en Vlaanderen’’, vertelt Maarten Steinkamp,  medewerker van ChocoKebab Nederland. ,,De recepturen uit Italië hebben we licht aangepast. Verhollandst, zeg maar. In Nederland verkoopt fruit heel goed, dus bedachten we varianten met aardbei, banaan en appel. We hebben een lijst met tien recepten.’’

De choco-snack is o.a. al te proeven bij Multivlaai in de nieuwe Markthal in Rotterdam, in Diergaarde Blijdorp, in de Italiaanse winkel Made in Sud in Amsterdam en bij Jamin in Eindhoven. Hotel-restaurant Van der Valk Den Haag/Nootdorp heeft het in zijn buffetopstelling opgenomen. Op beurzen als Gastvrij Rotterdam en BBB Maastricht zijn afspraken gemaakt met horecaondernemers die interesse voor de formule hebben. Want de culinaire toepassingen zijn legio.

ChocoKebab is ook mooi te combineren met ijs. Het is  een ideaal product voor de winterperiode van ijszaken. Steinkamp: ,,Het concept komt het beste tot z’n recht bij bereiding in het zicht van de klant. De ronddraaiende chocoladezuil is de publieks-
trekker. Mensen zijn altijd nieuwsgierig, en kijken doet kopen.’’

Het concept kan gehuurd worden via flex franchise. Dat betekent deelnemen zonder hoge investeringen en als het niet bevalt, kun je ermee stoppen. Ondernemers krijgen exclusiviteit (niet twee vestigingen in dezelfde straat of wijk), training, begeleiding en service. ,,Als de aanvraag binnenkomt, checken we of er voldoende rendement op een locatie te behalen is. We denken mee met de ondernemer.”

De huur bedraagt tussen de 50 en 65 euro per week, inclusief apparatuur en promotiemateriaal. De minimale huurperiode is zes maanden. Er zijn ook mobiele verkoopunits te huur of te koop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten