maandag 23 juni 2014

Veranda met bioklimaat: mediterrane uitstraling

Een plaatje, deze zonnige foto van terrasoverkapping Biosshade. Waarschijnlijk geschoten op Cyprus, waar dit systeem gemaakt wordt. Een luxe veranda met bioklimaat. Klinkt mooi, maar wat is het?

Met Biosshade regel je op natuurlijke wijze het klimaat onder de terrasoverkapping, vertelt  Henri Berentsen van Altradi. Sinds oktober 2013 heeft hij het exclusieve importeurschap voor de Benelux en Duitsland, onder de bedrijfsnaam Alverne. Enthousiast vertelt hij over de lamellenveranda en demonstreert de werking naast zijn pand in Didam. Met de afstandsbediening laat hij de aluminium lamellen 170º kantelen. Ze zitten naadloos dicht als het regent. Open zorgen ze voor natuurlijke ventilatie en luchtcirculatie als de temperatuur stijgt. In de tussenstand zorgen ze voor schaduw en filtering van het zonlicht. Daarmee creëer je op warme dagen een mediterrane uitstraling.

Biosshade is eigenlijk een liggend shuttersysteem van aluminium. Maakt dat niet een ongelooflijk kabaal als het regent? Nee, want het zijn stevige en dikwandige profielen. En de  goot eromheen voert het regenwater af. De zijkanten zijn af te werken met buitengordijnen, zonwerende screens, verticale shutters of glazen schuiframen, zodat er een complete serre van te maken is. En om het nog comfortabeler te maken zijn er accessoires als led-verlichtingsstrips, verzonken lichtspots, een audio-systeem, verwarming, wind- en regensensoren.

Links staan de lamellen open, rechts zijn ze gesloten.  Foto's Biosshade
De aluminium constructie is in elke kleur en structuur verkrijgbaar, met poedercoating of geanodiseerd. De lamellen zijn maximaal 4,25 meter lang en 6 meter breed. Vrijstaand, aan de muur bevestigd of modulair, waarbij meerdere systeem gecombineerd een grote ruimte kunnen beslaan. Berentsen doet alles in eigen beheer: het plaatsen van de fundatie, de elektrische aansluiting of een vergunning bij de gemeente aanvragen, als dat nodig is.

Prijsindicatie: 600 à 900 euro per m², afhankelijk van de uitvoering. Biosshade is dan ook bedoeld voor het hogere segment, voor horecabedrijven met allure. Henri Berentsen werkt al aan de doorontwikkeling van het product. De ondernemer wil het zonweringssysteem zo maken dat de overkapping snel demontabel is. Ideaal voor strandtenten en horeca in de binnensteden, waar in het najaar de overkappingen afgebroken worden. Biosshade voldoet aan de normen van het Europese kwaliteitslabel Qualimarine, dat aangeeft dat het systeem ook bestand is tegen de specifieke weersinvloeden aan de kust. Het materiaal kan tegen de zoutwerking en roest niet.

Biosshade bij woonhuis
Is Biosshade van Alverne bedoeld voor de top van de markt, met z’n andere bedrijf, Altradi richt Berentsen zich op de hele horecabranche, op bedrijven en particulieren. Met bekende producten als knik- en schaararmschermen, markiezen, parasols, schuifbare glazen overkapping, terrasverlichting, windschermen, buitenlampen op zonne-energie, buitenkeukens en zelfs buitenkoelkasten. Altradi richtte hij samen met echtgenote Petra vier jaar geleden op, maar eigenlijk zit het stel al meer dan 30 jaar in de zonwering sinds de overname van het bedrijf van z’n vader. ,,We hebben veel ervaring en goodwill. Ik wil geen rotzooi, het moet gewoon goed zijn.’’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten