maandag 2 juni 2014

Spelen met licht in het tapijt

Philips en Desso – wereldspelers in verlichting en tapijt – lanceren innovatieve LED-tapijtverlichting. Dit product informeert de gast en wijst hem de weg. Ideaal voor hotels, conferentiecentra en beurzen.

De Nederlandse introductie van het lichtdoorlatende tapijt was tijdens Building Holland, begin mei in Amsterdam RAI. Het gepatenteerde lichtdoorlatende tapijt inspireert en informeert gasten, helpt ze te oriënteren in een onbekende omgeving en verhoogt de veiligheid door duidelijke markering van vluchtwegen. Zo staat het in het persbericht. Dat maakt me nieuwsgierig.

Ed Huibers, sales & marketing directeur van Luminous Carpets Philips, vertelt. ,,Het tapijt is uitvoerig getest bij pilots, o.a. bij de Rabobank in Berkel-Enschot, bij Bild Zeitung in Berlijn en bij Philips in Amsterdam. Nee, nog niet in de horeca. We zijn al wel in gesprek met verschillende partijen. Ik zie zeker mogelijkheden voor hotels en conferentiecentra. 

Met LED-verlichting in het tapijt kun je bijvoorbeeld de nooduitgangen in de vloer aangeven. Of een looproute naar de hotelkamer, waarbij het kamernummer oplicht voor de deur. Het licht kan zelfs met de gast ‘meelopen’. De lichtunits met besturing worden dan gekoppeld aan beweging. Mensen hebben van nature de neiging het licht te volgen. Dit was het uitgangspunt voor de ontwikkeling van deze noviteit. Je informeert mensen op een nieuwe manier. Daarnaast is het licht te gebruiken als onderdeel van het design.’’
 
Het gloednieuwe concept komt het best tot z’n recht in harde tapijttegels, in plaats van in een wollige hoogpolige vloerbedekking. De LED-verlichting en bedrading zijn verwerkt in de vloer onder het tapijt. Dus niet ín het tapijt. Dat hebben Philips en Desso bewust gedaan, want hun product moet de certificering ‘cradle to cradle’ krijgen, en dat kan niet met al dat materiaal erin. Een duurzame innovatie dus, dat lichtdoorlatende tapijt. En een eyecatcher!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten