maandag 21 april 2014

Originele attracties: hilariteit verzekerd

RollingBubble, AquaBubble, BouncingBubble. Huh? Ik heb ’t hier over attracties voor op en rond het water. De nieuwste in de reeks voor op het land is de ShapeShifter, een carrousel gebaseerd op het tv-programma Hole in the Wall. Hilariteit verzekerd.

De ShapeShifter kwam ik tegen op de beurs GastroTek in Kalkar, net over de grens in Duitsland. De drie meter hoge carrousel trok meteen bij binnenkomst mijn aandacht. Michel en Monique Nijman van het bedrijf AquaBubble leggen me uit wat hun nieuwste aanwinst inhoudt.

De ShapeShifter is gebaseerd op het populaire tv-programma Hole in the Wall dat in 2009 in Nederland op de buis was. Het is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De kinderen staan op het groene onderstel, waarna de ShapeShifter gaat draaien. Ze moeten razendsnel de ‘shape’ ofwel de vorm aannemen van het kunststof kussen, zodat ze er doorheen kunnen. Doen ze dat niet, of zijn ze net te laat, dan worden ze voorzichtig van de ShapeShifter afgeduwd waarna ze het opnieuw kunnen proberen.

Vijf kinderen kunnen er per keer op. De meesten vinden het zo leuk dat ze in de rij aansluiten om nog een keer te mogen. Deze attractie stimuleert kinderen om actief te zijn, het is een goed spel om het evenwicht te bewaren. Als ze tien minuten meedoen, zijn ze ook vermoeid. Ze moeten inzicht hebben om vooruit te denken, in welke vorm ze hun lichaam moeten zetten om er door te kunnen. Na een paar minuten hebben ze het onder de knie. Het spel is moeilijker te maken door de kussens in een andere volgorde te plaatsen en door de snelheid van de draaimolen te verhogen.

De Nijmans hebben de ShapeShifter zelf ontworpen en geproduceerd, in samenwerking met Spider Play in Heiloo, dat inmiddels alle rechten aan hen heeft verkocht. Het stel is enthousiast over hun noviteit, maar het leukste product uit het uitgebreide assortiment vinden ze de AquaBubble. ,,De bal is nog altijd een hit, zowel bij kinderen als volwassenen.’’

Ze zijn dan ook ontzettend grappig, die waterballen. Lopen over water zonder nat te worden. AquaBubble is een transparante bal, ruim 2 meter doorsnede. Via een opening stap je in de bal, waarna deze wordt afgesloten middels een duikersrits. Deze rits is waterdicht, waardoor de inzittende droog blijft tijdens het lopen over water. Bij elke nieuwe inzittende wordt er met een blower circa 5000 liter ‘verse’ lucht in de bal geblazen. De AquaBubble of een van de varianten zijn in te zetten in een zwembad of op open water zoals een vijver of haven. Alle  AquaBubbles beschikken over een TÜV-veiligheidskeurmerk, evenals de ShapeShifter.

De attracties zijn te koop of te huur en zijn met name interessant voor drukbezochte horecabedrijven, voor recreatieparken en grote evenementen. De publieksspellen zijn o.a. te vinden bij Arendshorst Buitenactiviteiten in Giethoorn, op een aantal Landal-parken, waaronder Winterberg in Duitsland en op twaalf Roompot-locaties.


De ShapeShifter is zo nieuw dat hij tot nu toe alleen ingezet is bij Hoeve Landzicht, het eigen pannenkoekenrestaurant en partycentrum van Michel en Monique Nijman in Nieuwer ter Aa. Ideaal voor familie-uitjes, team spirit-dagen, vrijgezellenfeestjes of kinderpartijtjes.

Maar liefst 55 waterballen zijn verhuurd voor de festiviteiten op Koningsdag. De ShapeShifter draait die dag z’n rondjes in Medemblik, Den Helder en Kamerik. Begeleiders gaan mee voor het opbouwen en het toezicht. Met name in de zomer staan tientallen oproepkrachten hiervoor paraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten