maandag 10 februari 2014

Strak warmhoudbuffet in een handomdraai

Incogneeto en Sin Aqua. Ofwel het nieuwste op het gebied van inductiebuffetten. Meer van weten? Lees dan verder, of bezoek deze week een demonstratie in het Culinair Pretpark bij Levens Cooking & Baking Systems in Gilze.

Weg met de spiritusbranders, weg met de warmhoudplaten. Een mooi strak buffetblad. Daarmee verrast Leventi met haar Incogneeto. Een aardige woordspeling die verwijst naar incognito. Aan de buitenkant zie je het er niet vanaf, maar onder de buffetplaat zit hoogwaardige technologie verborgen.


Onder het blad zit namelijk een inductie-unit op rails, zodat je die onder het buffetblad  kunt verplaatsen. Maar de inductie gaat pas werken met de juiste ring en een inductiepan die je boven op het buffetblad zet. In die ring (Magneeto) zit ‘m de truc. Hij werkt op basis van RFID, Radio Frequency Identification ofwel identificatie met radiogolven. De geavanceerde buffetplaat wordt warm zodra je iets op de ring plaatst, kenmerkend voor inductie.

Met de ring bepaal je de temperatuur, traploos in te stellen van 30 tot 88ºC. En om het niet al te moeilijk te maken: er zit een rood led-lampje om de plaats van de inductie-unit onder het blad te vinden. Knippert die, dan zit je goed. De ring stel je tevoren in op een vaste temperatuur. Je kunt er voor het gemak ook een paar aanschaffen en die alvast voorprogrammeren, bijvoorbeeld 30º en 70ºC.


Met Incogneeto ziet het warmhoudbuffet er strak uit. Of het blad nu van graniet of van composiet is, dat maakt niet uit. De inductiegolven gaan er dwars doorheen. Er hoeven dus geen uitsparingen of gaten gezaagd te worden in het bovenblad. Zo is het gemakkelijk schoon te houden. En het is hygiënisch.

Dat geldt ook voor Sin Aqua.
Echt gloednieuw: een bainmarie zonder water. Hij werkt op basis van inductie en heeft twee temperatuurzones. Als je de bak in de keuken verplaatst, heb je geen last van druppels. Dus ook geen last van bacteriegroei of salmonella.
Sin Aqua, bain marie met inductie

Beide innovaties zijn van het merk CookTek, een Amerikaans bedrijf dat zich volledig heeft gespecialiseerd in inductietechniek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten