maandag 20 januari 2014

Prijs voor prachtige producten

Vorige week stond Gastologie, de overall winnaar van de Horecava Innovation Award in de picture. Dit keer aandacht voor de winnaars die nét niet de hoofdprijs haalden, maar wel de beste in hun categorie zijn. Uiteraard zijn dit óók prachtige producten: Flammkuchen, PhoneBOB en Ecodish. Ice Pan wint de Horecava Publieksprijs.

Flammkuchen.nl komt als beste uit de bus bij Food & Beverage. Flammkuchen is knapperige Elzasser plaatkoek met de toegankelijkheid van een pizza en het rendement van een pannenkoek. Dunne afbakbodems, gemaakt van biologische geteelde tarwe, worden diepgevroren aangeleverd. Het concept wordt ondersteund met blankhouten presentatieplanken, ingrediënten, rolmessen, ovens etcetera.

De jury: De authentieke uitstraling van Flammkuchen speelt in op de retro-trend. Het smakelijke alternatief voor pizza en pannenkoek is geschikt voor meerdere eetmomenten. Ideaal sharing gerecht en snel te bereiden. Met tal van mogelijkheden om er een eigen touch aan te geven, van basic tot zeer culinair. Het concept is ook geschikt voor restverwerking, is gemakkelijk inpasbaar in kleine keukens zonder gekwalificeerde kok en heeft goede rendementskansen voor de ondernemer.

PhoneBOB gaat met de eer strijken bij Interior & Design. Het gaat om een oplaadstation voor mobiele telefoons en tablets voor maximaal tien stuks. Bedoeld als service aan de gasten. De gast die zijn smartphone of tablet tijdens een etentje wil opladen krijgt een kleine oplaadunit voor op tafel. Hij hoeft zich geen zorgen te maken over de batterijstatus van zijn telefoon en verlaat de horecagelegenheid met een volle telefoon.De jury: ,,Mooi compact design met hoge attentiewaarde. De ondernemer plaatst de PhoneBOB in het zicht van de gasten. Gasten blijven langer in de zaak als ze hun smartphone of tablet kunnen opladen. De PhoneBOB is zo omzetverhogend. Niet diefstalgevoelig, want men heeft er zonder oplader niets aan.’’

Winnaar bij Concepts & Co-Creation is Ecodish. Een machinaal vaatwasmiddel dat vrij is van schadelijke stoffen. 100% veilig voor milieu, mens en dier. Werken met Ecodish betekent 85% reductie van de afvalstroom, en 20 tot 40% productbesparing door doseerapparatuur. Geen slijtage door chemische inwerking op glas, porselein, machines, pompen en afvoer. En geschikt voor alle vaatwassers.

De jury: ,,Ecodish is een bijzonder tot de verbeelding sprekende primeur: vaatwasmiddel, 100% veilig voor mens en dier, gebaseerd op innovatievem duurzame hybride technologie. Vooral de voorziene milieubesparingen (140 miljard liter schoon drinkwater dat jaarlijks wordt vervuild met zware chemicaliën uit de professionele vaatwasmiddelen, terugbrengen tot 0 liter) maken Ecodish tot het beste nieuwe horecaconcept.

Ice Pan van Miracle Ice uit Alkmaar wint op de laatste beursdag de Horecava Publieksprijs. Met de Ice Pan maak je binnen 2 tot 3 minuten ijs- en cocktailproducten voor het oog van de gasten. Verse producten worden handmatig in een pan met een temperatuur van min 35 graden Celsius gespateld en geroerd. Het resultaat is een mooi crèmig ijs, een frappé-achtige cocktail of een ijscocktail. Een concept met een hoog entertainment-gehalte rond de 'live' ijsbereiding. Show, mooi glaswerk en verse ingrediënten staan centraal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten