maandag 27 januari 2014

Minibar onder de motorkap

Fiat 500, Fiat Cinquecento. De uitspraak streelt de tong. De naam van het kleine karretje van Italiaanse makelij. De zoon van de eigenaar van Fiat zal gedacht hebben: zo klein? Dat kan ook nog wel de helft worden. Hij zaagde het doormidden en bouwde er een professionele koeling van Smeg in, eveneens Italiaans design. En zie daar een nieuw pronkstuk: een oogstrelende bar.

November 2013, het was op de grootkeukenbeurs Host in Milaan, waar Gerard Bijsterbosch van Van Gestel horeca- en bedrijfskeukeninrichting het autootje tegenkwam. Drie glimmende barretjes op een rij in de kleuren van de Italiaanse vlag: groen, wit en rood. Hele families lieten zich voor de eyecatcher fotograferen.

Foto's: Ton van Vliet
Twee weken geleden zag ik de bar op de Horecava bij Van Gestel. Directeur Bijsterbosch is enthousiast over zijn aanwinst: ,,Enkele bedrijven willen hem kopen om te verhuren voor parties of evenementen. En het mooie is: hij rijdt ook nog! Aan de trekhaak hangen zal niet de bedoeling zijn, maar voor het verplaatsen is het wel handig dat er wielen onder zitten.’’
En wat deed Signor Fiat met de achterkant van het autootje? Die bouwde hij om tot zitbank!

Het klokje geeft de temperatuur van de koeling aan.
De  knopjes zijn voor verlichting en koeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten