maandag 2 december 2013

Verrassend mondgevoel dankzij bolletjes

Flup, flop, knap. Ik heb ’t over BubbleFroot. Het nieuwe fruitdrankje met kleine smaakbolletjes die openknappen in je mond en voor een verrassende smaakexplosie zorgen. Dit zomerdrankje is genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2014, categorie Food & Beverage.

De beurs BeleefSmaak in Houten had eind mei de horecaprimeur van BubbleFroot, een nieuw fruitdrankje dat al een hit in Engeland is. Het verfrissende melkdrankje is geïnspireerd op het snelgroeiende bubble tea-fenomeen, dat overgewaaid is vanuit Azië.

De basis van BubbleFroot is melk die vermengd wordt met een natuurlijk smaakpoeder. Hiervan wordt een milkshake gemaakt, waaraan extra smaakbolletjes worden toegevoegd. De bolletjes van zeewier zijn gevuld met fruitsappen. Je zuigt ze door een megagroot rietje die, eenmaal in de mond, openknappen en voor een verrassend mondgevoel zorgen. BubbleFroot is er in twee smaken: Strawberry Shortcake en Mango & Passionfruit. Uitbreiding met nieuwe smaken staat op de planning.

Zomers drankje, ook verfrissend op een heet winterfeest.
Een ideaal drankje voor elke horecagelegenheid waar milkshakes of smoothies worden bereid. Het enige dat je nodig hebt is een blender, melk (of soja) en ijsblokjes. Omdat de bolletjes en poeders geen melkbestanddelen bevatten is BubbleFroot ook geschikt voor vegetariërs of mensen met een melk- of glutenallergie. In plaats van melk is dan soja te gebruiken.  Alle bestanddelen worden in een complete kit aangeleverd. De kit bestaat uit smaakbolletjes met zeefje, poeders met maatschepje, bekers, deksels, rietjes en de gebruiksvoorschriften.

Het product is genomineerd voor de Horecava Innovation Award, categorie Food & Beverage. Uit het juryrapport: ,,Bubbletea is trendy onder jongeren. BubbleFroot, een innovatieve variant op basis van melk, haakt in op deze trend. Het is een vrolijke kleurrijke verschijning in een doorzichtige beker. Geen kunstmatige zoet-, kleur- of smaakstoffen en langer houdbaar. Vrijwel geen investering nodig, daardoor laagdrempelig.’’

Wat betekent deze nominatie voor Foodkitchen, dat dit jaar tien jaar bestaat? Kimberley de Bruin, marketing & communicatie coördinator, zegt: ,,Mooi dat het product de waardering krijgt die het verdient. Dit concept is kant-en-klaar en kan achter iedere bar geïmplementeerd worden.’’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten