maandag 16 december 2013

Fles rode wijn onder de 3D kerstboom

Het is weer zover. 2013 bijna achter de rug, maar eerst hebben we nog Kerstmis.
Veel mooie producten kwam ik tegen om de sfeer te verhogen. Ik kies er twee uit: een led-lichtboom en een kerstwijn.


Energiezuinig licht

Geen boom, maar banden met kerstlampjes in de vorm van een kerstboom. De absolute must have voor deze kerst is de Fairybell. In een handomdraai creëer je sfeer!

Deze '3D kerstboom’ wordt geleverd met een lichtgewicht fiberglas mast en een grondpin, zodat hij snel overal neergezet kan worden. De boom wordt opgezet in een driehoekige vorm, door de drie banden in de grond vast te maken. Honderden – en hoe hoger de boom – zelfs duizenden energiezuinige ledlampjes zijn aan de banden bevestigd.

Er is keuze uit negen verschillende modellen (enkele types zijn al uitverkocht). De kleinste is 145 cm hoog en is getooid met 120 ledlampjes die slechts 16 Watt gebruiken. Binnen 5 à 10 minuten is hij opgezet. De grootste is maar liefst 10 meter hoog. De 2000 ledlampjes zijn perfect verdeeld over ‘de boom’ en verbruiken slechts 66 Watt. Superweinig dus! Je moet wel een uurtje uittrekken om hem stevig te plaatsen, maar dan heb je ook wat.

De all-in ‘lichtboom’ is simpel te plaatsen aan de vlaggenmast, of met de bijgeleverde mast nóg simpeler aan te sluiten. Je takelt hem vanuit de doos zo omhoog. Uiteraard is hij volledig weerbestendig. De mast is deelbaar en dus compact op te bergen.

Fairybell is een eigen ontwikkeld product mét wereldwijdpatent van Hemsson BV, het bedrijf van Hems Achterhuis uit het Twentse Enter. Deze creatieve man won de Horecava Innovation Award 2013 in de categorie Interior & Design met snoerloze buitenverlichting die op zonne-energie werkt, van het merk Gacoli. 

Kerstwijn


Onder die lichtjesboom drink je natuurlijk een mooie rode wijn. De Kerstwijn van Schouten Wijn & Gedistilleerd Import bijvoorbeeld.

De Chai de Bordes 2010 is een van de belangrijkste merken van Bordeaux-producent Cheval Quancard: zeer rond en gemakkelijk te drinken. Christian Caze, een voormalig oenoloog van Château Lascombes is de wijnmaker. Een bekende in de Franse wijnwereld. Hij maakte een nauwgezette selectie van de beste vaten van Merlot (80%) en Cabernet druiven (20%), met opvoeding in roestvrijstalen vaten van twaalf tot vijftien maanden.

De wijn is klaar om nu te drinken, maar kan ook nog circa vijf jaar bewaard blijven. Hij heeft een robijnrode kleur en een subtiele neus met hints van bosbessen, pruimen en gedroogde vruchten. Een wijn met karakter, die vooral tot zijn recht komt bij de rode vleessoorten, bij wild, gevogelte of zachte kaassoorten. Traditionele kerstgerechten. De wijn won een Medaille d’Or op het Concours de Bordeaux d’Aquitaine 2013.

,,In de 40 jaar dat we bezig zijn, komen we voor het eerst met een kerstwijn’’, vertelt Anja Schouten. ,,We kregen meteen reacties op de mailing die we half oktober pas rondstuurden. Mooie orders komen binnen. Het is een wijn die geschikt is voor bistro tot sterrestaurant.’’
Inkoopprijs: €4,95  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten